REŢEAUA EUROPEANA DE PREVENIRE A CRIMINALITĂŢII

0 0

În perioada 11-12 iunie 2019, Poliţia Română a organizat reuniunea Reţelei Europene de Prevenire a Criminalităţii (EUCPN). Evenimentul a avut loc în contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.
Activitatea a reunit specialişti în prevenirea criminalităţii din statele Uniunii Europene şi Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai Comisiei Europeane şi Europol. Principala temă abordată a fost prevenirea victimizării minorilor -online şi offline, unul dintre domeniile prioritare ale Poliţiei Române.
Minorii reprezintă o categorie de beneficiari cu un risc ridicat de vulnerabilitate, atât în viaţa virtuală, cât şi în viaţa reală, indiferent de tipul de infracţiuni care i-ar putea viza. În acest context, este necesar ca activităţile de prevenire să se concentreze în mod constant asupra copiilor, în conformitate cu unele caracteristici ale acestui grup ţintă.Alte subiecte abordate au vizat aspecte financiare şi de resurse umane, precum şi definirea conceptului de „crime prevention” la nivel european.
Activitatea EUCPN (Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii) este reglementată de Decizia Consiliului 2009/902/JHA din 30 noiembrie 2009. Reţeaua are ca obiectiv dezvoltarea diferitelor aspecte ale prevenirii criminalităţii la nivelul Uniunii Europene, ţinând cont de strategia Uniunii în acest domeniu, precum şi sprijinirea activităţilor de prevenire a criminalităţii la nivel naţional şi local.
Preşedinţia Reţelei este asigurată, prin rotaţie, pe o perioadă de 6 luni, de statul care asigură Preşedinţia Consiliului U.E., iar în perioada ianuarie 2018 – decembrie 2019, România face parte din Comitetul Executiv al EUCPN.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan la Adunarea Parlamentară a NATO de la Washington

Delegaţia Parlamentului României din care face parte şi deputatul PSD Dâmboviţa Corneliu Ştefan a participat la Adunarea Parlamentară a NATO de la Washington. Adunarea Parlamentară a NATO este o organizaţie interparlamentară care reuneşte parlamentari din cele 29 de ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice. Adunarea Parlamentară a NATO (AP NATO) reprezintă […]