RESPECTAŢI DISPOZIŢIILE ŞI INDICAŢIILE POLIŢIŞTILOR RUTIERI!

0 0

Atunci când se află în trafic, poliţiştii le pot transmite dispoziţii sau indicaţii participanţilor la trafic prin intermediul dispozitivelor speciale, cu mesaje electronice variabile, montate pe autospecialele poliţiei. Acestea au rolul de a asigura realizarea misiunilor cu rapiditate şi siguranţă, atât pentru poliţişti, cât şi pentru participanţii la trafic.
în executarea misiunilor, poliţiştii care conduc autovehicule pot folosi dispozitive luminoase cu mesaje variabile, destinate participanţilor la trafic. Astfel, în funcţie de necesităţi, poliţistul rutier poate transmite o dispoziţie sau o indicaţie participanţilor la trafic, prin intermediul dispozitivelor care echipează autospeciala.
în desfăşurarea misiunilor ce le revin pentru monitorizarea traficului rutier, poliţiştii din cadrul Brigăzii Autostrăzi, având în vedere specificul autostrăzilor, unde sunt permise viteze mari de deplasare, cu posibilităţi limitate de a asigura oprirea rapidă, întâlnesc frecvent situaţii în care, pentru a putea încetini autovehiculele şi pentru a le conduce la locurile de oprire şi efectuare a verificărilor, au nevoie să comunice, în principal pe cale vizuală, cu şoferii.
Pentru oprirea în siguranţă a unui vehicul ce se deplasează pe autostradă, în cazul în care poliţistul constată necesitatea conducerii la locul stabilit pentru control, operaţiunea se poate realiza prin transmiterea de mesaje prin intermediul dispozitivelor luminoase, montate pe autospecialele din dotare, în dreptul lunetei, conform prevederilor legale în vigoare.
Au fost achiziţionate 10 astfel de dispozitive, cu 4.300 de lei pentru fiecare, inclusiv T.V.A., preţ în care a fost asigurat şi montajul. Acestea au o garanţie de 24 de luni. Având în vedere faptul că structurile de poliţie autostrăzi utilizează dispozitive speciale cu mesaje electronice variabile, montate pe autospeciale folosite pentru îndrumarea şi controlul traficului rutier, le recomandăm participanţilor la trafic să respecte indicaţiile şi dispoziţiilor transmise prin intermediul acestora.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACŢIUNI PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA FAPTELOR ILICITE IN DOMENIUL SILVIC

Poliţia Română acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.în anul 2020, au fost desfăşurate peste 43.000 de controale pe linie silvică, în urma cărora poliţiştii au întocmit peste 8.300 de dosare penale, în care sunt cercetate 1.088 de persoane. De asemenea, […]