Respectarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor, o preocupare a instituțiilor statului

Date:

Aniversată în data de 15 martie, Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor este destinată popularizării serviciilor de care trebuie să beneficieze consumatorii, a creșterii gradului de conștientizare a drepturilor acestora, precum și pentru a fi informaţi corect şi transparent.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, consider că este imperios necesar ca românii să primească toate informațiile necesare referitoare la conștientizarea drepturilor și necesităților lor. 

Instituțiile cu răspundere în acest domeniu trebuie să acționeze constant, pentru a întări respectarea și protejarea drepturilor tuturor consumatorilor, dar și de a derula acțiuni concrete împotriva abuzurilor de pe piață și a nedreptăților sociale care subminează aceste drepturi.

Sunt convinsă că România acordă importanța cuvenită respectării acestor drepturi, nu doar la nivel național, dar și internațional, iar activitățile desfășurate pe linia de competență vor fi în măsură să elimine orice fel de abuzuri, pentru respectarea legii în domeniul protecției consumatorilor.

 La fel ca în fiecare an, cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, sărbătorită pe 15 martie, Centrul European al Consumatorilor Romania – ECC Romania desfăşoară, împreună colegii de la comisariatele teritoriale pentru protecția consumatorilor, o campanie de informare a tinerilor, în şcoli.

  Tema campaniei din acest an: „Capcanele comerțului online. Ce trebuie să ştim şi care pot fi pericolele pe care le putem întâlni atunci când facem cumpărături în mediul virtual?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...