„Respect legea! Respect viaţa!”

0 0

La sediul Bibliotecii Judeţene „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa s-a desfăşurat cea de a IlI-a ediţie a concursului judeţean dedicat elevilor de gimnaziu „Respect legea! Respect viaţa!”. Activitatea se înscrie în proiectul de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor „Atenţie! E viaţa ta!” şi a fost realizată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, prin structura de prevenire, în parteneriat cu: Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa, Arhiepiscopia Târgoviştei, Tribunalul Dâmboviţa, Organizaţia „Salvaţi Copiii”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Universitatea „Valahia” din Târgovişte – Facultatea de Drept.
Au participat elevi şi cadre didactice de la şcolile gimnaziale „Vasile Cârlova”, „Tudor Vladimirescu” şi „Radu cel Mare” din Târgovişte, de la şcolile gimnaziale din Aninoasa şi Fieni, dar şi de la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte.
Activitatea a debutat cu o sesiune de informare privind prevenirea şi combaterea faptelor de corupţie realizată de către poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa.
Concursul a avut ca scop aprofundarea de cunoştinţe juridice din perspectivă penală, dar şi teologică pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi victim-izării minorilor. Astfel, a fost facilitat accesul elevilor la cunoştinţele fundamentale de drept şi de religie, promovarea unei culturi juridice menite să încurajeze respectul faţă de lege, echitate socială şi atitudine civică.
La final, participanţii au primit diplome şi cadouri din partea organizatorilor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Depistată la volanul unui autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de o femeie de 49 de ani, din Petreşti. În urma testării cu aparatul etilotest, aceasta a prezentat o alcoolemie a cărei valoare s-a ridicat peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. […]