Reprezentanţii Pro România nu participă la prima şedinţă de constituire a Consiliului Judeţean

Prin vocea Florinei Mureşan, Pro România Dâmboviţa reclamă un abuz în procesul de constituire a viitorului Consiliu Judeţean. În consecinţă, aceasta a anunţat că cei patru consilieri ai partidului nu vor participa la şedinţa de constituire. A explicat fostul subprefect al judeţului că, după ce Adrian Ţuţuianu şi Oana Vlăducă au renunţat la mandate, nu au fost validaţi următorii pe liste, adică Florina Mureşan şi Dumitru Irena. Prin urmare, Pro România Dâmboviţa are doar doi consilieri validaţi din patru, deşi au fost depuse în timp util documentele pentru validarea supleanţilor.
„Cerem public secretarului general al judeţului Dâmboviţa să depună la Tribunalul Dâmboviţa dosarele consilierilor judeţeni supleanţi ai partidului Pro România în vederea validării. Cerem, de asemenea, prefectului judeţului să convoace cea de-a doua şedinţă de constituire, imediat după rămânerea definitivă a încheierii de validare a celor doi consilieri judeţeni supleanţi ai partidului Pro România, astfel încât partidul să poată fi reprezentat în Consiliul Judeţean potrivit mandatelor încredinţate de alegători.
Potrivit prevederilor art. 208 din Codul Administrativ, consilierii judeţeni se pot constitui în grupuri politice dacă sunt în număr de cel puţin trei. Prin urmare, dreptul de a ne constitui în grup, în acest moment, ne este interzis. Constituirea comisiilor de specialitate se face în lipsa reprezentării partidului Pro România. Astfel, din cele şapte comisii de specialitate pe care le are Consiliul Judeţean Dâmboviţa, consilierii Pro România pot

participa doar la două sau cel mult patru şi nici măcar la desemnarea preşedinţilor şi secretarilor acestor comisii”, a declarat Florina Mureşan – desemnată lider al consilierilor judeţeni PRO România Dâmboviţa.
În ceea ce priveşte alegerea vicepreşedinţilor, este un calcul matematic simplu. Şedinţa de CJ se desfăşoară legal în prezenţa majorităţii consilierilor în funcţie, adică din cei 34, am avea nevoie de 18 pentru ca şedinţa să se poată desfăşura legal. La acest moment, în condiţiile nevalidării consilierilor PRO România, PSD poate profita de această majoritate absolută pentru că sunt 31 de consilieri validaţi – 16 PSD, adică exact cât le trebuie pentru o majoritate absolută. Alegerea vicepreşedinţilor se realizează prin vot secret, cu această majoritate absolută. Jumătate plus 1 din numărul consilierilor în funcţie, adică 31 astăzi.
Cerem public preşedintelui CJ Dâmboviţa şi secretarului general al judeţului să nu convoace şedinţa ordinară pentru alegerea vicepreşedinţilor decât după validarea consilierilor judeţeni ai PRO România, în caz contrar vom ataca hotărârea în faţa instanţei de contencios administrativ”, a explicat Florina Mureşan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

APIA Dâmboviţa: 4548 fermieri au solicitat sprijinul de stat pentru atenuarea pierderilor generate de pandemie

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Dâmboviţa a primit până la 23 octombrie 2020, inclusiv, 4.548 de cereri pentru Sprijin temporar cu caracter excepţional acordat fermierilor şi IMM-urilor care au fost afectaţi în mod deosebit de criza COVID-19.Sprijinul are în vedere atenuarea pierderilor suferite din cauza pandemiei […]