Reorganizarea MMAP:  vor fi reduse 91 de posturi, dintre care 19 de conducere

Date:

MMAP a publicat vineri în consultare publică, proiectul de Hotărâre de Guvern privind reorganizarea instituției, în conformitate cu prevederile Legii 296/2003.Astfel, numărul total de posturi în aparatul central se reduce de la 591 la 500. Totodată, va fi redus numărul de posturi de conducere (directori generali, directori, șefi serviciu etc.) de la 60 la 41.

De asemenea, vor fi aduse modificări structurii Direcției Generale PNRR pentru eficientizarea derulării fluxurilor de lucru aferente investițiilor și jaloanelor finanțate. În plus, prin comasarea altor structuri, a fost înființată Direcția Strategii, Politici de Mediu și Managementul Fondurilor Europene. În vederea accelerării proceselor de digitalizare a activității la nivelul MMAP, a fost înființată Direcția Comunicare și Digitalizare.

”Așa cum era firesc, am început acest amplu proces de reorganizare instituțională cu autoritatea centrală, și anume Ministerul. Vom reduce 91 de posturi în total, dintre acestea 19 fiind posturi de conducere. Îndeplinim astfel cerințele legale, iar eu sunt convins că o structură mai suplă, mai ales la nivel de management, va face ca fluxurile de lucru și procesul decizional să se deruleze mai eficient. De asemenea, pentru a răspunde priorităților noastre la nivel administrativ, fondurile europene și digitalizarea, am redirecționat resurse suplimentare către structurile care gestionează aceste componente.

Bineînțeles că aceasta este doar prima etapă din procesul de reorganizare. Etapa a doua va cuprinde toate instituțiile aflate în subordinea, în coordonarea sau sub autoritatea MMAP. În cazul acestora, pe lângă aplicarea acelorași principii – reducerea posturilor de conducere, absorbția fondurilor europene și digitalizarea, un alt obiectiv principal va fi întărirea structurilor teritoriale, care au fost neglijate nepermis de mult în ultimii ani”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

GRATUIT Aplicația InfoCons pentru a ști ce consumi și pentru a-ți face cumpărăturile în cunoștință de cauză!

Aplicația de protectia consumatorilor InfoCons este un instrument dedicat...

La Odobești a început curățenia de primăvară!

Pe raza comunei Odobești, salariați din cadrul Primăriei  cu...

DÂMBOVIȚEANCA PETRUȚA IUGULESCU, DIN NOU LA UN MECI DIN LIGA NAȚIUNILOR

Alina Peșu va conduce partida Ungaria – Belgia, prima...