Regulile sanitare care intră în vigoare la debutul anului școlar

0 0

Miniștrii Educației și Sănătății au anunțat noile reguli sanitare care intră în vigoare odată cu începerea anului școlar 2021-2022.
Școlile, grădinițele și creșele vor funcționa cu prezență fizică, iar dacă rata de infectare COVID trece de 6 la mia de locuitori, elevii din acea localitate vor trece în online.
Vor rămâne deschise, însă, creșele, grădinițele și unitățile din învățământul special.
În cazul apariției unui caz de COVID-19 într-o clasă, acestea sunt diferite în învățământul preșcolar și primar față de cel gimnazial și liceal.
La apariția unei îmbolnăviri, elevii din clase-
le a VII-a și a VIII-a și cei din liceu pot continua cursurile la școală doar dacă sunt vaccinați sau trecuți prin boală.
Mai detaliat, în cazul copiilor din ciclul preșcolar și a celor de până la clasa a VI-a, imediat după confirmarea unui caz de infectare, cursurile trec în online pentru 14 zile, dar se poate veni la școală din ziua 8, în urma testării anti-gen, cu test COVID negativ. Testarea se organizează în școală.
În situația în care părinții refuză testarea copiilor în ziua 8, acei copii continuă corsurile online până în ziua 14.
În cazul copiilor din clasele a VII-a, a VIII-a și a celor de liceu, la apariția unui caz de COVID într-o
clasă pot continua cursurile la școală elevii vaccinați anti-COVID și cei trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.
Elevii nevaccinați vor trece în online, cu posibilitatea testării în ziua 8.
Pe de altă parte, adeverința medicală care trebuia luată contra cost, în fiecare an, de la medicul de familie pentru a dovedi că elevul poate să participe la orele de educație fizică a fost eliminată de Ministerul Sănătății și cel al Educației, prevede un ordin comun al celor două instituții.
Rămâne în vigoare doar scutirea parțială/totală de ore de educație fizică, atunci când elevul nu poate să participe la aceste ore din motive medicale.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lider Pro România: "Unirea cu Republica Moldova ar trebui să fie un proiect de țară al României"

Președintele Pro România Dâmbovița, un susținător constant al strângerii relațiilor cu Republica Moldova, a catalogat ziua de 27 august 1989, drept „un moment de mare curaj: Frontul Popular al Republicii Moldova a organizat Marea Adunare Națională, care a repus în drepturi limba română, alfabetul latin, istoria, literatura, religia, tradițiile – […]