Reguli stricte privind obiectele pe care le poți lua la bordul unei aeronave și cele care sunt interzise

Date:

Călătoria cu avionul poate fi una dintre cele mai rapide și comode modalități de a ajunge la destinația dorită. Cu toate acestea, pentru a asigura siguranța tuturor pasagerilor și a echipajului, există reguli stricte privind obiectele pe care le poți lua la bordul unei aeronave și cele care sunt interzise. În acest articol, vom explora aceste reguli și vom oferi sfaturi pentru a vă asigura că călătoria se desfășoară fără probleme. 

Obiecte pe care le puteți lua în avion

Înainte de a începe să facem o listă a obiectelor pe care le puteți lua cu voi în avion, este important să înțelegeți că regulile pot varia în funcție de țară și de compania aeriană. Cu toate acestea, există anumite obiecte care sunt permise în general pe majoritatea zborurilor. Acestea includ:

Bagaje de mână: Majoritatea companiilor aeriene permit pasagerilor să aibă un bagaj de mână, care poate include obiecte personale precum haine, produse de igienă, documente și electronice mici, cum ar fi telefoanele mobile și laptopurile.

Lichide în recipiente mici: Pot fi aduse cu voi lichide cum ar fi șampoane, geluri de duș sau parfumuri, cu condiția ca acestea să fie ambalate în recipiente de 100 de mililitri sau mai puțin și să fie puse într-un sac transparent cu închidere ermetică.

Medicamente: Puteți transporta medicamente în bagajul de mână, dar este recomandat să aveți o rețetă sau o notă de la medicul dumneavoastră, în special pentru medicamentele prescrise.

Dispozitive electronice: Majoritatea dispozitivelor electronice, cum ar fi telefoanele mobile, tabletele și laptopurile, sunt permise în avion. Cu toate acestea, este posibil să vi se solicite să le scoateți din bagaj și să le treceți printr-un scanner de raze X la controlul de securitate.

Obiecte de uz personal: Obiecte cum ar fi ochelarii de soare, căștile, cărțile și echipamentele de divertisment personal pot fi luate cu voi în avion.

Obiecte interzise în avion

Pe lângă obiectele pe care le puteți lua cu voi în avion, există și o serie de obiecte care sunt strict interzise pe zborurile comerciale. Acestea includ:

Arme și obiecte periculoase: Cu foarte puține excepții, armele, munițiile și alte obiecte periculoase, cum ar fi cuțitele, armele albe și obiectele ascuțite, sunt interzise în avion. Cuțitele cu lame retractabile mici sau cu lame de plastic pot fi permise în anumite circumstanțe.

Substanțe explozive și inflamabile: Orice substanțe explozive sau inflamabile, cum ar fi petardele, artificiile de tip foc de artificii și carburanții inflamabili, sunt strict interzise.

Lichide peste limita permisă: Chiar și lichidele permise, cum ar fi șampoanele și parfumurile, trebuie să respecte restricțiile cu privire la cantitate și ambalare. Peste limita permisă sau în recipiente neadecvate, acestea vor fi confiscate la controlul de securitate.

Substanțe ilegale: Orice substanțe ilegale, inclusiv droguri recreaționale, sunt strict interzise în avion și pot avea consecințe legale grave.

Obiecte ascunse sau periculoase: Orice obiect care poate fi folosit pentru a amenința sau răni pasagerii sau echipajul, cum ar fi cuie, șuruburi sau pietre, este interzis.

Baterii defecte sau deteriorate: Bateriile defecte sau deteriorate, cum ar fi cele care prezintă scurgeri de lichid sau deteriorare fizică, sunt interzise pe zborurile comerciale din cauza riscului de incendiu sau explozie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un bărbat a fost arestat pentru 30 de zile, după ce și-a înjunghiat fosta soție 

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea...

Dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit pentru...

Pericol de înec în lacurile de acumulare și cursurile de apă

Vă reamintim că scăldatul în lacurile de acumulare și...