REGULI NOI PRIVIND ÎMPRUMUTUL JUCĂTORILOR

Mihai ROŞOIU
1 0

Consiliul FIFA s-a reunit înaintea celui de-al 72-lea Congres ordinar al FIFA la Doha, Qatar, și a adoptat noi reglementări privind împrumutul jucătorilor din fotbalul internaţional.
Întâlnirea, care a fost într-un format hibrid, deoarece unii membri nu au putut participa din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de COVID-19, a fost prima a Consiliului FIFA care nu s-a mai desfășurat în totalitate în format online din 24 octombrie 2019. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, care este membru al Consiliului FIFA din aprilie 2021, a participat la ședința care a avut loc la Doha.

Reglementările au ca scop dezvoltarea tinerilor fotbaliști, promovarea echilibrului competițional și prevenirea blocării jucătorilor de către cluburi. Acestea vor intra în vigoare la 1 iulie 2022.

Noi reglementări privind împrumutul jucătorilor de fotbal
Obligativitatea unui acord scris care definește condițiile împrumutului, în special durata și condițiile financiare ale acestuia;
Durata minimă de împrumut va fi intervalul dintre două perioade de transferuri, iar durată maximă de împrumut va fi de un an;
Interdicție de a subîmprumuta un jucător profesionist care este deja împrumutat la un al treilea club;
Limitarea numărului de împrumuturi pe sezon între aceleași cluburi: în orice moment al unui sezon, un club poate avea doar maximum trei fotbaliști profesioniști împrumutați unui singur club și maximum trei profesioniști împrumutați de la un singur club;
Limitare a numărului total de împrumuturi ale unui club pe sezon. Pentru a se asigura că acest lucru este implementat fără probleme, va exista o perioadă de tranziție, după cum urmează:
1 iulie 2022 – 30 iunie 2023: un club poate avea maximum opt fotbaliști profesioniști împrumutați și opt împrumutați la un moment dat pe parcursul unui sezon.
1 iulie 2023 – 30 iunie 2024: se aplică aceeași configurație, dar cu maximum șapte fotbaliști profesioniști.
Începând cu 1 iulie 2024: se va aplica aceeași configurație, dar limitată la maximum șase fotbaliști profesioniști.
* Jucătorii cu vârsta de 21 de ani și mai tineri și jucătorii antrenați de club vor fi scutiți de aceste limitări.
** La nivel intern, asociațiilor membre FIFA li se va acorda o perioadă de trei ani pentru a implementa reguli pentru un sistem de împrumut care este în conformitate cu principiile stabilite la nivel internațional.

În cadrul aceleași întâlniri, Consiliul FIFA a prelungit, de asemenea, mandatul actualului comitet de normalizare pentru Asociația Ivoiriană de Fotbal până la 30 aprilie 2022 și a numit un comitet de normalizare pentru Asociația de Fotbal Namibia până la 30 aprilie 2023.

În plus, în conformitate cu articolul 45 paragraful 1 din Regulamentul de guvernare FIFA, Consiliul FIFA a stabilit ca alegerile prezidențiale FIFA să aibă loc în cadrul celui de-al 73-lea Congres FIFA, din 2023. Calendarul electoral a fost aprobat sub rezerva confirmării datei oficiale a Congresului. Termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură la funcția de Președinte FIFA de către asociațiile membre FIFA este cu patru luni înainte de Congresul în cadrul căruia vor avea loc alegerile, iar termenul limită pentru notificarea asociațiilor membre FIFA cu privire la numele candidaților propuși și admiși este cu o lună înainte de Congresul FIFA.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA CÎRSTEA RĂMÂNE PE LOCUL 27 WTA

Simona Halep a urcat de pe locul 26 pe locul 19 WTA, cu 2.221 de puncte, în clasamentul publicat luni, după ce a jucat în semifinalele turneului de la Indian Wells. Jucătoarele române din Top 200 ocupă următoarele locuri: 19. Simona Halep – 2.221 puncte (+7);27. Sorana Cîrstea – 1.865; […]