Reguli noi pentru instituțiile și autoritățile publice privind organizarea concursurilor 

Date:

ANFP a organizat un atelier de lucru dedicat instituțiilor și autorităților publice care vor ocupa prin concurs pe post funcțiile publice vacante de care dispun.

Pentru că etapa de selecție este un proces nou s-a discutat  despre: elaborarea și avizarea cadrelor de competențe specifice; procedura de organizare a concursului pe post; desfășurarea concursului pe post în platforma informatică de concurs: utilizarea aplicației informatice de extragere automată a subiectelor.

 „Atelierul de lucru a reprezentat un pas esențial către asigurarea integrității și eficienței procesului de selecție, pentru că a oferit colegilor din instituţiile publice sprijinul necesar îndeplinirii responsabilităților în mod corect și echitabil. Colaborarea și dialogul între instituțiile publice reprezintă pilonii esențiali pentru construirea unei administrații publice moderne, capabilă să răspundă nevoilor societății într-un mod eficient și transparent. Împreună, putem consolida buna guvernanță și putem fi garantul succesului acestui proces de transformare și îmbunătățire continuă.”, a declarat secretarul general al ANFP, Lavinia Niculescu.

 Reamintim, la concursul pe post pot participa candidații care au promovat Concursul național extins, organizat de ANFP în prima parte a anului, candidații care au promovat proiectul-pilot al Concursului național, dar si persoanele care au deja calitatea de funcționar public. 

Anul acesta, 1006 candidați au fost declarați „Admis” în urma Concursului național. Aceștia au dreptul, timp de trei ani de la data promovării, să participe la concursurile pe post organizate de instituțiile și autoritățile publice. 

Dintre aceștia: 668 vor candida pentru funcții publice de grad profesional debutant;  294 vor candida pentru funcții publice de grad profesional asistent;  44 vor candida pentru funcțiile publice de conducere de director și director adjunct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

SMS-uri false date în numele Poștei Române

 Poșta Română avertizează că se dau SMS-uri false în...

Cea de-a 44-a ediție a concursului național ”Educație Rutieră – Educație pentru viață” la Târgoviște

Concursul național ”Educație Rutieră – Educație pentru viață”, organizat...

APIA va finaliza plățile restante până pe 16 octombrie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) depune...

Regres în turismul dâmbovițean

Datele communicate de Direcția Județeană de Statistică pentru luna...