Reducerea șomajului reprezintă o prioritate pentru ITM Dâmbovița

Date:

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița s-a  alăturat eforturilor Consiliului Județean Dâmbovița, al Prefecturii Dâmbovița și al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru scăderea incidenței șomajului în județ. În acest sens, inspectorul șef, Marius Lixandru, a fost prezent la Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Bursa organizată de autoritățile dâmbovițene s-a bucurat de o prezență numeroasă, astfel că inspectorul șef al ITM Dâmbovița a avut prilejul de a purta discuții cu potențialii viitori salariați privind drepturile, dar și obligațiile pe care aceștia le au și aspectele la care trebuie să fie atenți, în momentul în care încep să lucreze la un nou loc de muncă. Principalul aspect la care aceștia trebuie să aibă grijă este semnarea unui contract de muncă, înaintea începerii propriu-zise a activității, și includerea în clauzele acestuia a tuturor aspectelor materiale sau de program negociate cu angajatorul. Doar astfel, ITM Dâmbovița poate proteja drepturile unui angajat, când el prestează activitate legal și are toate condițiile de muncă trecute în contractul individual de muncă.

De asemenea, Marius Lixandru le-a reamintit și angajatorilor prezenți la eveniment care le sunt obligațiile, atât din punctul de vedere al relațiilor de muncă, dar și al sănătății și securității în muncă. Completarea corectă și completă a REVISAL-ului și transmiterea acestuia în termen către ITM Dâmbovița este de asemenea un aspect important, care ajută instituția să monitorizeze situația pieței muncii din județ.

„Pentru Inspectoratul de Muncă Dâmbovița reducerea șomajului reprezintă o prioritate, iar eforturile conjugate ale instituțiilor dâmbovițene în acest sens au ca rezultat direct creșterea constantă a numărului contractelor de muncă active, acesta ridicându-se astăzi la aproape 94 500”- a precizat inspectorul șef Marius Lixandru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...