Reducerea CAS ar putea lăsa pensionarii fără pensii

Ş.E.

PENSIONARIReducerea CAS cu 5 procente ar putea pune statul în imposibilitatea de a plăti pensiile românilor, spun specialiştii. Cu toate acestea, experţii s-au concentrat doar pe partea pozitivă a acestei măsuri, mizând că salariaţii români vor rămâne cu mai mulţi bani în buzunare, uitând de cele 5 milioane de pensionari pe care-i are România.
Senatul a aprobat un proiect de lege prin care CAS-ul se reduce cu alte 5 puncte procentuale, după ce ultima astfel de tăiere a fost exectuată în 2014. Acum, reducerea se va face cu 3 procente de la angajat şi alte 2 de la angajator.
O diminuare a CAS-ului cu încă 5% ar costa bugetul 7,7 miliarde de lei şi nu există loc în 2017 pentru o astfel de măsură, spunea ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

439 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională, pentru reabilitarea termică a clădirilor publice

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu s-a întâlnit, la Bruxelles, cu ministrul Justiţiei din România, Raluca Prună. Cei doi înalţi oficiali au discutat pe marginea problemelor serioase cu care se confruntă sistemul de penitenciare din România şi a oportunităţilor de investiţii în eficienţa energetică a clădirilor publice, inclusiv a […]