Published On: vin, aug. 9th, 2019

Rectificare bugetară: Start-Up Nation merge mai departe

nichiduta.ro

Potrivit proiectului de rectificare bugetară pe anul 2019, publicat de Ministerul Finanţelor, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, care gestionează programul Start-Up Nation, va pierde 243 de milioane de lei din bugetul iniţial.
Chiar dacă cei 243 de milioane de lei pierduţi sunt credite bugetare, adică bani puşi efectiv în buget pentru plăţi, oficialii dau asigurări în sensul că „Programul Start-Up Nation merge mai departe aşa cum a fost el planificat”. Totuşi, creditele de angajament sunt la nivelul de 2 miliarde de lei, bani care ar trebui să ajungă pentru plata ajutoarelor nerambursabile pentru 10.000 de firme în Start-Up Nation, însă creditele de angajament au nevoie de o nouă rectificare bugetară pentru a fi transformate în credite bugetare, adică bani cash, care să ajungă la beneficiari. Şi prin rectificare Ministerul de resort a primit 100 milioane lei credite de angajament, chiar dacă a pierdut 243 milioane lei, credite de plată. În acest context, ministrul de Finanţe a susţinut că, atunci când se va ajunge la faza plăţilor, programul va primi buget de cash printr-o nouă rectificare.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro