Record de infectări COVID-19, Dâmboviţa se apropie de SCENARIUL ROŞU

0 0

Al treilea val al pandemiei loveşte Europa. Ţările închid tot mai multe regiuni, în timp ce România bâjbâie prin pandemie. Primnul record de infectări înregistrat în anul 2021, de România, a fost marţi, 16 martie 2021, 6.118 de noi infectări cu coronavirus. Sunt cele mai multe îmbolnăviri depistate în 24 de ore în anul 2021. 133 de persoane cu Covid-19 au murit de luni până marţi, majoritatea având boli asociate.
În spitalele din România, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.096. Dintre acestea, 1.226 sunt internate la ATI.
Marţi, şi la nivelul judeţului Dâmboviţa, au fost raportate 107 noi infectări, incidenţa la nivel judeţean fiind de 2,13, clar că în cel mai scurt timp există pericolul ca tot judeţul să intre în scenariul ROŞU.
Oameni buni, trebuie să fim responsabili şi să respectăm măsurile cu mare atenţie. COVID-19 nu-şi alege victimele şi poate lovi crunt.
De câteva zile, medicii specialişti, implicaţi direct în lupta cu COVID-19 din România, trag semnale de alarmă privind situaţia dificilă care se creionează de la o zi la alta în toate judeţele din ţară. Medicii spun clar şi răspicat că în următoarea perioadă valul trei va aduce de la o zi la alta un număr foarte mare de infectări care va paraliza spitalele.
Directorul medical al Institutului Matei Balş, Adrian Marinescu,întrebat la emisiunea Marius Tucă Show de la Aleph News cum va trece România prin următoarea perioadă, Adrian Marinescu a spus că următoarele luni vor fi dificile, dar că speră să scadă numărul cazurilor severe.
„Următoarele 2-3 luni vor fi grele, cu multe infectări în fiecare zi. Ce sper este să se vadă la nivelul cazurilor severe, care să scadă în momentul în care totuşi cei care se vaccinează, şi cei mai mulţi sunt persoane vulnerabile, nu se vor mai îmbolnăvi. (…) Următoarele 2-3 luni nu vor fi uşoare, Eu cred că din iunie o să se vadă uşor-uşor, dar am spus că la sfârşit de vară mă gândesc să fie un echilibru”, a spus medicul.
Ţările închid tot mai multe regiuni
După carantina din Italia, şi Polonia a închis mai multe regiuni, iar medicii din Germania cer autorităţilor să ia în considerare o carantină parţială. Şi francezii se pregătesc de o nouă carantină.
Şi norvegienii trec la măsuri drastice după ce, la Oslo, a fost înregistrat cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei: 367.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

URGENT, redistribuirea personalului medical la nivel judeţean şi suplimentarea acestuia în secţiile de terapie intensivă

Ministerul Sănătăţii a reluat videocon-ferinţa cu managerii spitalelor de la nivel judeţean în care s-au analizat măsuri privind creşterea capacităţilor de tratare a pacienţilor COVID-19 în secţiile de terapie intensivă. La videoconferinţă au participat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Andreea Moldovan, dr. Călin Alexandru din partea Departamentului pentru […]