Recomandări de siguranță în caz de instabilitate atmosferică

Date:

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, vânt puternic și grindină. De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

RECOMANDĂRI făcute de ISU Dâmbovița  pentru populație 

 Este important să fii pregătit pentru orice eventualitate în cazul unei instabilități atmosferice, având la îndemână provizii de apă, alimente neperisabile, lanterne, baterii și alte echipamente de prim ajutor. Urmează cu atenție instrucțiunile autorităților locale și evită deplasările în zonele afectate de fenomene meteo extreme.Asigură-te că ai la dispoziție informații actualizate despre evoluția vremii prin intermediul autorităților competente și al canalelor media. Fii precaut în ceea ce privește siguranța personală și a celor din jur, evitând zonele expuse riscului de inundații sau alte pericole generate de vremea nefavorabilă.

Pe parcursul următoarelor două zile, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, vânt puternic și grindină. De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

–  În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încerca să le traversezi prin apă și nu te apropia de malurile acestora.

–  Evită adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și a elementelor de construcție ce pot fi ușor dislocate.

–  Sistează activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

–  Închide toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

–  Curăță șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...