Recomandarea pentru beneficiarii publici ai PNDR privind diminuarea excedentului bugetar

0 0

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale recomandă Unităţilor Administrativ Teritoriale să ia în considerare articolul 6 din Legea nr. 2/ 2018 pentru elaborarea corectă a bugetelor locale aferente anului 2018, care prevede diminuarea excedentului bugetelor locale, înregistrat la data de 31 decembrie 2017, cu sumele destinate implementării proiectelor care beneficiază de finanţare din fonduri externe nerambursabile.
Această diminuare se poate realiza încă de la faza de proiect a bugetului local (faza publicării pentru transparenţă), cu respectarea condiţiei încadrării sumelor destinate implementării proiectelor ce beneficiază de finanţare din fonduri externe nerambursabile, prevăzute în excedent, la Titlul 58 – Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar
2014 – 2020.
Avansurile acordate prin PNDR pot fi utilizate exclusiv pentru finanţarea cheltuielilor care fac obiectul contractelor de finanţare încheiate între beneficiarii publici şi AFIR, până la terminarea duratei de execuţie a contractelor de finanţare, respectiv 24 sau 36 de luni. Aceste avansuri asigură finalizarea în termen şi în bune condiţii a proiectelor de utilitate publică finanţate prin intermediul PNDR.
„Pentru a preveni apariţia unor blocaje financiare la nivelul UAT-urilor care au semnat contracte de finanţare cu AFIR pentru implementarea proiectelor de investiţii în infrastructura de bază şi de acces, considerăm oportun să atragem atenţia cu privire la posibilul risc de sub-dimensionare a bugetelor locale în exerciţiul financiar din acest an, dacă nu se va ţine cont de prevederile Legii 2/ 2018”, a precizat Adrian CHESNOIU, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ITM: 177 de angajatori sancţionaţi anul trecut pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă

Pentru realizarea acţiunilor stabilite în programul cadru de acţiuni al lnspecţiei Muncii în domeniul relaţiilor de muncă, l.T.M. Dâmboviţa a efectuat în anul 2017controale de fond, tematice şi cu caracter preventiv, la toate categoriile de angajatori. care angajează salariaţi pe baza de contract individual de muncă. Obiectivele principale de verificare […]