Published On: joi, apr. 2nd, 2020

„Reacţie pentru educaţie”, iniţiativa prin intermediul căreia tehnologia poate ajunge la comunităţile dezavantajate

Ministerul Educaţiei şi Cercetării, alături de organizaţia neguvernamentală Narada, cu sprijinul Cora România, au lansat iniţiativa „Reacţie pentru educaţie”, o modalitate prin intermediul căreia tehnologia poate ajunge la profesorii şi elevii din comunităţile dezavantajate.
Platforma pune la dispoziţia cadrelor didactice un formular pentru exprimarea nevoilor materiale pe care aceştia şi elevii lor le au în demersul pe care îl desfăşoară acum pentru continuarea educaţiei la distanţă.Obiectivul acestui instrument este acela de a atrage şi de a coagula comunităţile locale, astfel încât să fie acoperite cât mai multe nevoi într-un timp cât maiscurt.
Deja dotările materiale pentru profesorii din opt comunităţi defavorizate, în ceea ce

priveşte educaţia în medii digitale şi pentru elevii lor, vor fi realizate în scurt timp.
Pe platforma narada.online vor fi disponibile spaţii de lucru pentru fiecare dintre aplicaţiile digitale folosite de profesori în predarea la distanţă. Acest spaţiu virtual are capacitatea de a oferi sprijin constant pentru cele peste 30.000 de cadre didactice în familiarizarea cu aplicaţiile, platformele şi software-urile educaţionale disponibile gratuit.
Începând cu data de 1 aprilie, în cadrul platformei digitale, prin intermediul NaradiX, vor fi generate clase digitale susţinute de oameni de afaceri, personalităţi din showbiz, profesori şi traineri. Totodată vor fi abordate subiecte de interes pentru elevi, studenţi şi profesori, cu referire la perioada în care ne aflăm.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>