RCA, mai scump pentru şoferii care fac accidente grave

0 0

Pentru şoferii care vor fi implicaţi într-un accident cu victime, penalizarea va însemna o creştere cu 40% a preţului la poliţa RCA, însemnând patru clase de malus pentru fiecare eveniment soldat cu victime.
Principalele modificări propuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru norma privind asigurările obligatorii auto (RCA) constau în modificarea sistemului bonus-malus şi introducerea posibilităţii de completare a formula rului de constatare amiabilă de accident printr-o aplicaţie agreată de asigurători, potrivit proiectului de normă pentru modificarea şi completarea Normei ASF nr. 20/2017 privind asigurările auto din România, care este suspusă dezbaterii publice pe site-ul ASF.
Astfel, se propune „modificarea sistemului bonus-malus în sensul aplicării diferenţiate a malusului în funcţie de severitatea accidentului, respectiv dacă în urma procedurii acestuia au rezultat sau nu vătămări corporale sau decesul unor persoane”, se arată în documentul publicat.
Dacă în prezent, un şofer este penalizat cu două clase de malus indiferent de severitatea accidentului, pe viitor, ar urma să se menţină această penalizare doar pentru evenimentele rutiere soldate cu daune materiale. În cazul accidentelor cu victime, morţi sau răniţi, penalizarea creşte la patru clase de malus, ceea ce pentru un şofer începător, fără antecedente în trafic, arînseamna o majorare a poliţei RCA cu 40%, în anul următor comiterii accidentului.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Şi podul de la Teiş se apropie de finalizare

Potrivit ultimelor informaţii transmise de primarul Cristian Stan, s-a realizat hidroizolaţia, atât pe podul vechi de la Teiş, cât şi pe podul nou. S-a turnat stratul de protecţie pe podul nou şi se lucrează în continuare la trotuare şi parapeţi.„Facem toate eforturile ca, până la sărbătorile de iarnă, să scăpăm […]