RAZIE PENTRU COMBATEREA EXCESULUI DE VITEZĂ PE DRUMURILE DIN DÂMBOVIŢA

Poliţiştii dâmboviţeni acţionează în această săptămână pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei regulamentare. Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, face parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L. pentru anul 2018.
În perioada 06 – 12 august a.c., poliţiştii de la rutieră şi ordine publică acţionează, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.
În cadrul acţiunii, sunt folosite zilnic echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora. Astfel, luni, 6 august, poliţiştii dâmboviţeni au constatat două infracţiuni şi au aplicat 255 de sancţiuni contravenţionale. 87 de conducători auto au fost amendaţi pentru nerespectarea vitezei regulamentare, iar în 5 cazuri a fost dispusă măsura reţinerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Poliţia rutieră reaminteşte conducătorilor auto că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de drum reprezintă unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave produse pe drumurile publice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

La Serviciul Regim Permise de Conducere şi înmatriculare a Vehiculelor Dâmboviţa se lucrează în zilele de 16 şi 17 august

Guvernul a acordat o nouă minivanaţă pentru bugetari, legând sărbătoarea legală de Sfânta Maria, care în acest an pică miercuri, 15 august, de weekend, prin acordarea unor libere, recuperabile ulterior, în zilele de joi, 16 august, şi vineri, 17 august. Cu toate acestea, rămân instituţii publice unde se va lucra […]