Razie a poliţiştilor din Târgovişte

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte şi secţiilor de poliţie rurală din arondare au desfăşurat o razie pe teritoriul de competenţă, pentru asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri, precum şi pentru depistarea şi sancţionarea faptelor antisociale.
Astfel, în cadrul celor 15 filtre instituite, poliţiştii au verificat 411 persoane şi au controlat 336 de autovehicule.
Au fost constatate 5 infracţiuni, dintre care două de natură economică şi 3 la regimul rutier, şi au fost aplicate 244 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 57.940 de lei.
Din totalul amenzilor, 32 au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prevăzute de Legea 61/1991, 25 pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 3 în domeniul silvic.
De asemenea, 181 de participanţi la trafic au fost amendaţi pentru abaterile comise.
Totodată, au fost confiscate bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată (1.260 de ţigarete, 17.2 m3 de material lemnos, 160 de kilograme de legume şi fructe, 21 de litri de alcool, 71 de produse de panificaţie), în valoare de 7.410 lei.
Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut două permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.
Exemple:
– Poliţiştii au depistat trei bărbaţi pe raza localităţilor Ulmi, Şotân-ga şi Dragomireşti, în timp ce transpotau cu autoutilitarele material lemnos, în vederea comercializării.
Totodată, alte 5 persoane au fost sancţionate contravenţional, întrucât au fost depistate transportând lemn fără documente justificative de provenienţă şi transport.
– În urma controlului efectuat la o societate comercială din Târgovişte, poliţiştii au descoperit 1.260 de ţigarete expuse spre vânzare, pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.
– Doi bărbaţi sunt cercetaţi de poliţişti pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, întrucât au fost surprinşi la volanul autoturismelor, deşi nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că unul dintre autovehicule nu era înmatriculat în circulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Crucea Roşie Română organizează cel mai mare curs de prim ajutor

Crucea Roşie Română organizează cel mai mare curs de prim ajutor gratuit la nivel naţional, sâmbătă, 9 septembrie, cu ocazia Zilei Mondiale de Prim Ajutor. 1000 de persoane din 41 de reşedinţe de judeţ şi din cele 6 sectoare ale municipiului Bucureşti vor învăţa timp de 6 ore tehnici de […]