Rata şomajului înregistrat a scăzut la 3,74% în luna februarie

La sfârşitul lunii februarie 2019, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa erau înregistraţi 7161 şomeri (din care 3382 femei), rata şomajului fiind de 3,74%. Comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 3,83%, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,09 pp.
Din totalul de 7161 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Dâmboviţa, 919 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 6242 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 1114 şomeri provin din mediul urban şi 6047 sunt din mediul rural.
Şomerii cu studii primare şi fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmboviţa (30,5%), urmaţi de cei cu studii gimnaziale (28,9%). 24,4% dintre şomerii înregistraţi au absolvit liceul sau şcoala postliceală. Şomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 13,1% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii superioare sunt 3,1%.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SCHIMBARE DE LIDER ÎN LIGA A II-A

Ultimul meci al rundei cu numărul 27 din cadrul competiţiei Liga 2 Casa Pariurilor s-a disputat duminică la Arad, acolo unde AFC UTA a primit vizita liderului Sportul Snagov. Ilfovenii nu aveau altă variantă în afară de victorie pentru a rămâne în fotoliul de lider, după ce Academica Clinceni a […]