Rata şomajului în Dâmboviţa, semnificativ peste media pe ţară

La sfârşitul lunii septembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa înregistra în baza de date un număr de 10.435 şomeri din care 4.627 femei.
În numărul total sunt cuprinşi şomerii care beneficiază de indemnizaţie – 1.263 de persoane, precum şi şomerii neindemnizaţi, a căror pondere depăşeşte 85% din total, respectiv 9.172 de persoane.
În funcţie de nivelul de pregătire profesională 266 sunt persoane cu studii superioare, 1.502 dintre şomeri au studii medii şi 8.667 persoane au absolvit ciclul inferior al liceului sau o şcoala de arte şi meserii.
Rata şomajului, calculată la data de 30 septembrie 2017, la nivelul judeţului Dâmboviţa afost de 5,25%, mai mică cu 0,06 puncte procentuale decât în luna august 2017. Rata şomajului înregistrat în Dâmboviţa se menţine cu mai mult de un punct procentual peste media pe ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

TREI ECHIPE S-AU DISTANŢAT ÎN FRUNTEA CLASAMENTULUI

Runda a 13-a a fost una cu noroc pentru podiumul eşalonului secund, primele trei clasate obţinând victorii pe linie. Ocupantele primelor două poziţii din clasament au jucat pe teren propriu, impunându-se la limită, în timp ce Chindia a plecat cu toate cele trei puncte puse în joc pe stadionul din […]