Rata de infectare a ajuns la 6,16 la mie la Târgoviște! Primarul Cristian Stan explică și care sunt consecințele

0 0

Previzibil, la ferocitatea noilor tulpini ale coronavirusului dar mai ales vizavi de nonșalanța cu care sunt ignorate de mulţi normele sanitare, în Municipiul Târgoviște rata de incidență a infectărilor cu COVID-19 la 14 zile a trecut de 6 la mia de locuitori, ceea ce implică introducerea unor restricții suplimentare, fiind vizate persoanele nevaccinate.
Primarul Cristian Stan a sintetizat care sunt restricțiile ce vor fi aplicate, ce au și ce nu au voie târgoviștenii pe perioada în care incidența COVID-19 depășește pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.
„Întrucât rata de incidență Covid-19 în municipiul Târgoviște a depășit astăzi 6/1000, deși măsurile care intră în vigoare ar fi trebuit să fie explicate de către cei care le-au impus, în absența unei comunicări publice coerente pe acest subiect, mă văd nevoit să fac eu unele precizări, raportat strict la normele legale aplicabile, edic-tate de onor Guvernul României!
În linii mari, diferența fundamentală față de ziua de ieri, constă în faptul că accesul în instituții de spectacole și/sau concerte, restaurante, cafenele, terase, etc, este permis numai pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, cu excluderea, cel puțin discutabilă în opinia mea, a persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.
Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă!
Totodată, se instituie „carantina de weekend”, în sensul că se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00-5:00, cu următoarele excepții: 1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

  1. b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  2. c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  3. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.
    Măsurile de mai sus nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru cele care dovedesc că au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.
  4. În plus, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise!
  5. Pentru o prezentare cuprinzătoare, puteți consulta HOT{RÂREA nr. 76 din 30.09.2021 privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19 și pentru aprobarea majorării cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2, semnată de către PREȘEDINTELE COMITETULUI

NAȚIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚ{, PRIM-MINISTRU FLORIN-VASILE CÎȚU, disponibilă rapid pe orice motor de căutare online.
P.S. Înțeleg importanța și utilitatea indubitabilă a vaccinării, înțeleg situația critică în care se află sistemul sanitar, înțeleg, până la un punct și utilitatea unor măsuri restrictive, însă nu pot înțelege DUBLA M {SUR { și IPOCRIZIA, în condițiile în care, în urmă cu ceva mai mult de 2 săptămâni, puteau intra 5000 de oameni într-o sală la un congres, iar astăzi zeci de mii de târgovișteni, chiar dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, nu pot nici măcar să bea un suc la o terasă pe centrul vechi!”, a transmis edilul municipiului Târgoviște.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmbovița: 323 de locuri de muncă disponibile la această dată

Potrivit informațiilor furnizate de agenții economici privind locurile de muncă, în baza de date a AJOFM Dâmbovița sunt înregistrate 323 de posturi vacante, din care 18 pentru absolvenții de studii superioare și 247 pentru persoanele calificate în diverse meserii. Angajatorii au nevoie și de 58 de muncitori necalificați.Pentru absolvenții de […]