RAR şi Poliţia Rutieră au aplicat 890 de amenzi contravenţionale şi au retras 556 de certificate de înmatriculare

Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni. Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii ţări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase şi au fost declarate neconforme.
Cele mai multe neconformităţi au fost constatate la:

 • instalaţia electrică de iluminare-sem-nalizare (27,7%);
 • emisiile poluante (21,1%);
 • punţi, jante, anvelope şi suspensie
  (12,9%);
 • parbriz, geamuri laterale, lunetă
  (11,7%);
  Neconformităţi la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92% dintre vehicule şi în 1,51% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.203 autovehicule. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecţiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi şi fuzete. În cazul a 3.274 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.
 • Aproximativ 2,5% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.
 • În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2020, au fost aplicate 20.391 de sancţiuni, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 vehicule şi 269 ITP-uri au fost anulate.
 • În judeţul DÂMBOVIŢA au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 1.640 de vehicule. Dintre acestea, 57,13% prezentau diferite neconformităţi tehnice sau legate de acte şi 123 (7,5%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 10,44% din cazuri s-au constatat deficienţe din sfera poluării, 1,16% aveau probleme legate de identificare şi 2,01% aveau ITP fals, expirat sau anulat.
 • În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în acest judeţ au fost aplicate 890 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 556 de certificate de înmatriculare.
 • În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CAMPANIE DE PREVENIRE A FRAUDELOR ON-LINE

Poliţia Romana, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO) şi Asociaţia Romană a Băncilor (ARB) atrag atenţia cu privire la incidentele recente de securitate cibernetică de tip fraudă, distribuite prin intermediul unor site-uri de anunţuri din România şi lansează o campanie de conştientizare menită să protejeze clienţii […]