RAPORTAREA OBLIGATORIE a rezultatelor testelor rapide antigen

De săptămâna aceasta, laboratoarele medicale, spitalele şi medicii de familie vor fi cu toţii obligaţi să raporteze şi rezultatele testelor rapide antigen pentru SARS-CoV-2 în sistemul informatic al Ministerului Sănătăţii.
Pentru că numărul de teste PCR efectuate este în scădere, în timp ce numărul testelor antigen, care dau un rezultat pentru SARS-CoV-2 mult mai rapid a crescut spectaculos, noul ministru al Sănătăţii consideră şi acestea trebuie raportate în sistemul de monitorizare a epidemiei de COVID-19.
În mod normal, rezultatul pozitiv al unui test rapid ar trebui confirmat de un alt test, PCR, însă foarte mulţi care îşi fac test antigen, la clinici private sau în centre stradale, se tratează acasă de COVID-19.
Astfel, autorităţile nu au evidenţa reală a îmbolnăvirilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Controale pe linia situaţiilor de urgenţă la spaţii comerciale şi controale de autorizare privind securitatea la incendiu

Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 32 evenimente: 8 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 8 acţiuni pentru asigurare zonă, 11 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 5 acţiuni la alte […]