Published On: mie, sept. 25th, 2019

Răpirea şi crima de la Gura Şuţii, au fost iregătite cu o anumită premeditare de suspectul olandez, spune preşedintele CJ Dâmboviţa

nichiduta.ro

În aceste zile, întreagă Românie este zguduită de cazul Adrianei Fieraru,fetiţa de 11 ani care a dispărut vineri după-amiază din localitatea Gura Şuţii din Dâmboviţa şi a fost găsită moartă duminică, pe un câmp aflat la 2 kilometri de casă, victima unui ped-ofil străin, un cetăţean olandez care s-ar fi sinucis în Olanda., luni după-amiază.
Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea a avut o intervenţie legătăde acest subiect şi fără reţineri, a spus că acest individ şi-a pregătit fapta cu o anumită premeditare. Preşedintele CJ, Alexandru Oprea a mai spus că ceea ce s-a întâmplat la Gura Şuţii se putea întâmpla oriunde şi oricând şi este inadmisibil că un individ a venit în România,în Dâmboviţa, să răpească şi să comită o crimă, dintr-o ţară care nă dă lecţii, că nu putem avea acces în Schengen.
Alexandru Oprea a solicitat public ca pedepsele pentru aceste infracţiuni să fie modificate. Fără reţineri, şeful judeţului a mai spus că instituţiile statului, în speţă, Poliţia de Frontieră ar trebui să aibă toate pârghiile necesare pentru a putea refuza intratrea în România a unor persoane cunoscute cu astfel de apucături, în contextul în care despre suspectul olandez se ştia că a avut probleme penale cu astfel de fapte.
Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea a spus fără reţineri că rolul instituţiilor de control ar trebui să fie mai aplicat. Mai mult, solicită public IPJ Dâmboviţa să gândească de urgenţă o campanile masivă de informare cu privire la astfel de situaţii. Nu a ezitat să spună că este mai importantă prevenţia decât intervenţia.
Solicitările publice ale preşedintelui CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea nu s-au oprit aici. Acesta a spus că fără să se supere unele instituţii ale statului, solicită recon-siderea modul de acţiune, spunând că ar trebui să se regândească din nou la atribuţiile posturilor locale de poliţie .
Preşedintele CJ, în finalul intervenţiei a transmis şi un mesaj de condoleanţe familiei.
Oficialii olandezi din ţara noastră îşi exprimă regretul, anunţând că autorităţile din ambele ţări sunt în contact direct pe acest subiect. Ancheta a fost preluată de Parchetul General.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro