„Rabla pentru electrocasnice” începe în 15 decembrie

Din 15 decembrie, românii îşi vor putea cumpăra electrocasnice şi electronice noi prin Programul „Rabla pentru Electrocasnice”.
Programul are un buget total de 40 de milioane de lei şi va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generaţie, pentru cel puţin 100.000 de români.
„Există o mare aşteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu faţă de anul 2018. Toţi ne ajutăm acasă de astfel de echipamente şi ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou şi modern: fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Din 15 decembrie, orice român îşi va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou, în pas cu avansul tehnologic al zilei de astăzi”, a declarat ministrul Mircea Fechet.
Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanţate prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) patru produse care nu au existat în ediţiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri şi tablete.
Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fiananţate este de:

  • laptopuri – finanţare de 500 de lei;
  • aparate de aer condiţionat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, maşini de spălat vase, cu o finanţare nerambursabilă de 400 de lei;
  • tablete şi maşini de spălat rufe
  • finanţare nerambursabilă de 300 de lei;
  • aspiratoare, cu o finanţare nerambursabilă de 200 de lei.
    „Aceste sume vor ajunge la români sub formă de vouchere electronice, după un proces de înscriere, care se va desfăşura online. Practic, se va intra în aplicaţia informatică de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, unde trebuie completate datele personale ale solicitantului şi bifat echipamentul pentru care se doreşte finanţarea. Imediat după acest proces, aplicaţia va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Cu acest voucher, orice român se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască şi va achiziţiona aparatul nou”, a explicat ministrul Mircea Fechet.
  • Un solicitant poate obţine mai multe vouchere, dar pentru produse diferite, respectiv un voucher pentru un anumit tip de produs. Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de acelaşi tip cu cel nou achiziţionat, cu două excepţii: pentru uscătoarele de rufe şi pentru maşinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.
  • În următoarea săptămână se va desfăşura procesul de validare a comercianţilor în program, urmând ca lista acestora să poată fi consultată pe site-ul
  • AFM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Promovarea valorilor sportului curat, obiectiv comun pentru Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Agenţia Naţională Anti-Doping

Ministrul educaţiei şi cercetării şi preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping au semnat un protocol de colaborare cu scopul de a promova valorile specifice sportului curat prin mijloace de informare, conştientizare şi educare.Astfel, Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Agenţia Naţională AntiDoping vor colabora şi îşi vor acorda sprijin în promovarea programelor informative […]