Puțin peste 11.000 de candidați au reușit să obțină nota 7 necesară pentru titularizare

Procentul de promovare la examenul de titularizare după rezolvarea contes-taļiilor a crescut ușor, de la 44,47% la 46%. Vorbim, practic, despre o creștere cu 1.53%. Potrivit ministrului Educaļiei, Sorin Cîmpeanu, la proba scrisă din cadrul concursului naļional pentru ocuparea posturilor didactice din învăļământul preuniversitars-au prezentat 27.000 de candidaļi din totalul de 34.000 de candidaļi înscriși. Totodată, au fost înregistrate un număr de 25.000 de lucrări scrise care s-au corectat.
„Tocmai au fost afișate rezultatele examenului de titularizare în urma contestaļiilor. S-au înregistrat 6.248 de con-testaļii, din care 6.045 s-au soldat cu schimbarea notei iniļiale. Un procent de 97%. Un procent greu de explicat, în condiļiile în care este necesară o încredere în evaluare. Mai mult decât atât, avem 130 de contestaļii care s-au soldat cu diferenļe mai mari de 2 puncte. (…) Procentul de promovare a crescut ușor, procentul celor care au avut mai mult de nota 7, la 46%. Un procent asemănător cu cel înregistrat în anul 2019. Un procent mult sub cel înregistrat în anul 2020. Doar puļin peste 11.000 de candidaļi au reușit să obļină până acum nota 7 necesară pentru titularizare. Este un puternic semnal de alarmă. Mă refer strict la examenul de titularizare din acest an. Avem de asemenea și diferenļe mai mari de 3 puncte, diferenļe mai mari de 4 puncte”, a afirmat ministrul, într-o conferinļă de presă, subliniind că diferenļele de notare sunt „inadmisibile”. (M.C.)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Controale pentru respectarea normelor sanitar-veterinare și siguranța alimentelor

DSVSA Dâmbovița recomandă populației ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenție modului în care păstrează sau prepară alimentele și a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.Astfel, consumatorilor li se recomandă: să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, […]