Puțin peste 11.000 de candidați au reușit să obțină nota 7 necesară pentru titularizare

0 0

Procentul de promovare la examenul de titularizare după rezolvarea contes-taļiilor a crescut ușor, de la 44,47% la 46%. Vorbim, practic, despre o creștere cu 1.53%. Potrivit ministrului Educaļiei, Sorin Cîmpeanu, la proba scrisă din cadrul concursului naļional pentru ocuparea posturilor didactice din învăļământul preuniversitars-au prezentat 27.000 de candidaļi din totalul de 34.000 de candidaļi înscriși. Totodată, au fost înregistrate un număr de 25.000 de lucrări scrise care s-au corectat.
„Tocmai au fost afișate rezultatele examenului de titularizare în urma contestaļiilor. S-au înregistrat 6.248 de con-testaļii, din care 6.045 s-au soldat cu schimbarea notei iniļiale. Un procent de 97%. Un procent greu de explicat, în condiļiile în care este necesară o încredere în evaluare. Mai mult decât atât, avem 130 de contestaļii care s-au soldat cu diferenļe mai mari de 2 puncte. (…) Procentul de promovare a crescut ușor, procentul celor care au avut mai mult de nota 7, la 46%. Un procent asemănător cu cel înregistrat în anul 2019. Un procent mult sub cel înregistrat în anul 2020. Doar puļin peste 11.000 de candidaļi au reușit să obļină până acum nota 7 necesară pentru titularizare. Este un puternic semnal de alarmă. Mă refer strict la examenul de titularizare din acest an. Avem de asemenea și diferenļe mai mari de 3 puncte, diferenļe mai mari de 4 puncte”, a afirmat ministrul, într-o conferinļă de presă, subliniind că diferenļele de notare sunt „inadmisibile”. (M.C.)

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Controale pentru respectarea normelor sanitar-veterinare și siguranța alimentelor

DSVSA Dâmbovița recomandă populației ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenție modului în care păstrează sau prepară alimentele și a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.Astfel, consumatorilor li se recomandă: să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, […]