
Sâmburii de măsline oferă o mulțime de avantaje organismului, numărându-se printre cei mai sănătoși sâmburi. Înainte de utilizarea lor în diverse scopuri, trebuie măcinați.
Beneficiile sâmburilor de măsline, pentru organism:
- Pudra din sâmburi de măsline este un ingredient excelent pentru organism, având în vedere că favorizează eliminarea toxinelor din el. Purificarea sângelui este una dintre problemele cu care se confruntă omul modern, astfel că ingredientele naturiste sunt de un real ajutor în acest caz și nu numai.
- Sâmburii de măsline aduc beneficii și persoanelor care au circulația sângelui deficitară. Praful obținut în urma măcinarii lor poate fi consumat în diferite băuturi și salate, însă, pentru cele mai bune rezultate, este indicat să optezi pentru lichide.
- Dacă pielea ta și-a pierdut prospețimea și vitalitatea, consumă frecvent pudră din sâmburi de măsline și te vei putea bucura de rezultatele dorite în scurt timp. Important este să adaugi praful respectiv într-un pahar cu apă călduță și să îl consumi dimineața, pe stomacul gol.
De asemenea, îl poți folosi pentru prepararea unor măști naturiste. Spre exemplu, îl poți combina cu miere, iaurt, suc de lămâie și ulei de migdale dulci. Pielea ta va fi fină și strălucitoarea la final. - Măcinați grosier, sâmburii de măsline se pot dovedi un scrub excelent, însă el nu este indicat pentru pielea sensibilă, având în vedere că ea se înroșește ușor și nu răspunde bine la toate tratamentele. Dacă nu vrei să îl folosești pentru față, aplică-l pe pielea de pe corp printr-un masaj delicat realizat cu mișcări circulare.
- Ai probleme cu digestia?
Tot sâmburii de măsline îți vin în ajutor și în acest caz, însă nu îți recomandăm să îi consumi ca atare, după cum recomanda anumite rețete, ci tot sub forma de pudră. Tractul tău digestiv se va regla cu timpul și nu vei mai avea probleme cu constipația și balonarea. - Sâmburii de măsline pot oferi rezultate bune și în caz de diabet.
Tot ce trebuie să faci este să zdrobești 200 de grame de sâmburi uscați, după care să îi depozitezi într-o pungă de hârtie. În fiecare dimineață, pune câte o linguriță de pulbere la o cană de apă, apoi lasă recipientul pe foc până dă apa în clocot. După aceea, așteaptă ca soluția să se mai răcească puțin, strecoar-o și bea-o încet, pe stomacul gol.