PSD: Reforma sistemului de pensii publice din România,  va aduce echitatea între pensionari 

Date:

PSD Dâmbovița a anunțat în cadrul conferinței de presă că Guvernul a aprobat actul normativ privind reforma sistemului de pensii publice din România, care va aduce echitatea între pensionari și va consolida principiul contributivității. Cea mai amplă reformă a pensiilor a fost realizată împreună cu experții Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale, aceștia confirmând că noua lege este SUSTENABILĂ și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România. 

” Reforma este la fel de importantă și pentru salariați: răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor.

În ceea ce privește impactul creșterii pensiilor în anul 2024, cu siguranță nu va atrage taxe suplimentare. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloş, are însă rolul de a găsi resursele financiare așteptate de români și de a impune disciplina necesară pentru eliminarea risipei.

Digitalizarea ANAF și creșterea colectării TVA trebuie să reprezinte prioritatea zero a domnului Boloş. Totodată, diminuarea cu 10% a evaziunii fiscale ar însemna un plus de 157 de miliarde de lei, sumă din care se acoperă ușor cele 30 de miliarde necesare pentru creșterea pensiilor în 2024 și cele 35 de miliarde din 2025. Trebuie doar voință. 

Foarte important, spunem noi! Nicio pensie nu va scădea în urma recalculării pentru că se aplică principiul pensiei mai favorabile. Așadar, pensiile care deja sunt peste valoarea rezultată din noua formulă se vor menține la același nivel. „, a transmis PSD Dâmbovița 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A ajuns cu mașina în șanț 

Evenimentul rutier  s-a produs în localitatea Nisipurile. Cel mai probabil...

O clipă de neatenție îi putea costa viața! 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...

Tragedie pe DN 72A, în localitatea Gheboieni

Tragedie pe DN 72A în localitatea Gheboieni,  polițiștii din...

Jandarmii dâmbovițeni, în mijlocul cetățenilor 

Jandarmii dâmboviţeni au participat la ziua de 1 Decembrie,...