PSD promite ordine în sistemul public de pensii

Date:

Eliminarea inechităţilor dintre pensionari stimularea muncii, a natalităţii şi a continuării studiilor, sunt principalele obiective ale noii legi a pensiilor, o reformă asumată şi aplicată de PSD.

Potrivit PSD, Legea pensiilor avantajează persoanele care au muncit mai mult. Astfel, pensionarii cu perioade mai lungi de contributivitate vor avea creșteri mai mari la recalculare, iar salariații care muncesc și contribuie peste 25 de ani primesc puncte suplimentare pentru stabilitate, care vor mări valoarea pensiei. 

Cei care au contribuit 40 de ani la sistemul de pensii pot ieși cu 5 ani mai devreme la pensie.

Totodată, vârsta de pensionare a femeilor care au copii scade cu câte 6 luni pentru fiecare copil (dar nu mai mult de 3 ani și 6 luni), iar concediul pentru creșterea copilului se consideră perioadă contributivă.

De asemenea, prin noua lege a pensiilor vor fi eliminate inechitățile dintre bărbați și femei, dar şi cele dintre pensionarii care s-au pensionat în baza unor legi diferite. 

În anul 2024, pensiile vor fi majorate, la 1 ianuarie, prin indexarea punctului de pensie (cu 13,8%), iar apoi, la 1 septembrie, foarte multe pensii vor crește în urma recalculării. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...