PSD: Premierul a stabilit deja cu angajatorii ca la 1 iulie  2024 salariul minim să crească la 3.700 de lei

Date:

În programul de guvernare al premierului Ciolacu, PSD s-a angajat ca „la 1 ianuarie 2025, câștigul salarial mediu net în România să depășească 1.000 de euro net.” PSD spune că se  atinge acest obiectiv cu un an mai devreme!

 Premierul a stabilit deja cu angajatorii ca la 1 iulie  2024 salariul minim să crească la 3.700 de lei, ceea ce va reprezenta 49% din salariul mediu pe economie, urmând ca, de la 1 ianuarie 2025, salariul minim să crească la 4.000 de lei.

 O altă măsură social-democrată care va contribui la menținerea salariului mediu net la 1.000 de euro și după decembrie 2023 este prevederea care a intrat în vigoare la 1 ianuarie, conform căreia contractele mai vechi de 2 ani nu mai pot rămâne la valoarea salariului minim, fiind evident că salariatul a dobândit o calificarea la locul de muncă în această perioadă.

„Implementarea în România a salariului minim european este un obiectiv central al guvernării social-democrate. În programul de guvernare, s-a precizat că, până la 1 ianuarie 2025, niciun salariat cu normă întreagă nu va câștiga mai puțin de 500 euro net lunar (respectiv 50% din salariul mediu net de 1.000 de euro propus ca obiectiv tot pentru 1 ianuarie 2025, dar care a fost atins în decembrie 2023).

INS a reconfirmat azi că, în medie, salariile din România au crescut în mod real, adică peste rata inflației, cu 8,3%. Așadar, în medie, puterea de cumpărare a românilor a crescut, în pofida majorărilor de prețuri. Una dintre măsurile cheie pentru acest rezultat este limitarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază, care a temperat creșterile de prețuri la aceste produse. Prin această măsură, ne-am atins unul din obiectivele principale anunțate în momentul intrării la guvernare, respectiv protejarea puterii de cumpărare a cetățenilor cu venituri mici și medii. Totodată, acest rezultat creează premisele favorabile pentru un alt obiectiv major al nostru, al social-democraților,  aplicarea în România a salariului minim european.

Este timpul să facem trecerea la salarii decente, comparabile cu cele europene!”, a transmis 

 PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...