PSD: Pachetul de măsuri de reducere a cheltuielilor și de consolidare fiscală este în dezbatere publică și va fi adoptat în guvern

Date:

Premierul  Marcel Ciolacu își va angaja răspunderea în Parlament pentru pachetul de măsuri prin care: se diminuează risipa banilor publici; se impune mai multă echitate fiscală; se suprataxeză viciile și luxul. 

 Aplicarea acestor măsuri  se estimează a avea un impact bugetar de peste 600 de milioane de lei (reduceri de cheltuieli) pentru acest an și de 20 de miliarde de lei anul viitor (3,3 mld lei reduceri de cheltuieli și 16,4 miliarde de lei creșteri de venituri).

” Risipa trebuie oprită, România nu-și mai poate permite să piardă miliarde printr-un buget național ciuruit de multitudinea de facilități și excepții, ori de cheltuieli supradimesionate. 

Trebuie să ieșim din procedura de deficit excesiv declanșată la adresa României de Comisia Europeană și să nu riscăm fondurile europene care ne-au fost alocate.

Prin acest pachet de măsuri premierul declanșează, așa după cum s-a angajat public, o consistentă reformare a statului; se desființează 200.000 de posturi bugetate, se reduc organigramele și astfel se taie 30% din pozițiile de șefi (de la un raport de 12%, se ajunge la 8% șefi, din totalul angajaților unei instituții), se diminuează cu 15% cheltuielilor instituționale.

Prin acest pachet se va restabili echitatea fiscală, prin reducerea privilegiilor fiscale pentru anumite categorii de contribuabili care câștigă foarte mult:

Prin impozitarea cifrei de afaceri cu 1% a  marilor companii și bănci care plătesc un impozit pe profit sub acest prag echivalent, se contracarează practicile de optimizare fiscală care scot anual miliarde de euro din țară fără să fie taxate. 

Cifra de afaceri la care se aplică 1% nu include investițiile și amortizările (se scad), prin urmare în niciun caz nu se susține acuzația că s-ar descuraja ori bloca investițiile.

Impozitarea luxului, prin aplicarea unei cote de impozit ajustate, de 0,3%, pentru ceea ce depășește valoarea de 2.500.000 de lei pentru imobile și 375.000 de lei pentru mașini.

În continuare se mențin facilitățile fiscale pentru domenii prioritate ori pentru sprijinirea unor categorii de angajați sau antreprenori; 

Se menține scutirea de impozit pe venit pentru salariile de până la 10.000 lei/lună/brut din IT, Agricultură, Industrie Alimentară, Construcții; se introduce însă CASS-ul, pentru că de serviciile de sănătate beneficiază toți și acestea costă!

Microîntreprinderile cu până la 60.000 de euro, cifra anuală de afaceri, vor plăti tot 1% impozit pe venit. 3% va fi pentru acele companii de la 60.000 la 300.000 euro cifră de afaceri/an. Iar impozit pe profit, de 16%,  pentru cele cu cifra de afaceri mai mare de 300.000 de euro/ an.”, a transmis PSD 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...