PSD Dâmbovița: Mâncarea nu trebuie să reprezinte un lux

Date:

PSD Dâmbovița  spune  că accesul la alimentele de bază de calitate și la prețuri decente înseamnă o societate sănătoasă din toate punctele de vedere și un stat căruia chiar îi pasă de cetățenii săi.

Pentru aceasta, Guvernul a acționat prin măsuri concrete, iar rezultatele lor sunt confirmate și de INS. 

„Prețurile la alimente în general au scăzut ușor în februarie, inflația la această categorie de produse fiind de 4,5%, cu mult sub rata generală a inflației (7,2%) și în scădere față de luna ianuarie (5,6%)

Scăderile prețurilor sunt mult mai mari la alimentele cu adaos limitat, fapt care confirmă necesitatea și utilitatea măsurii luată de noi, social democrații. Știm că această măsură nu este suficientă. Tocmai de aceea, vom îmbunătăți formula pentru ca toți românii să aibă acces la hrană și mai ieftină și mai sănătoasă, produsă la ei în țară.

  Iată care sunt produsele alimentare în ianuarie 2024 cu adaos limitat care au prețuri semnificativ mai mici decât erau înainte de introducerea măsurii noastre sunt: Făină -31,2%,  Mălai -26,3%,  Ulei -17,4%,  Unt -9,12%,  Zahăr -7,83%.

 Și da. Există desigur și produse la care prețurile sunt mai mari din cauza unor influențe sezoniere. Este firesc ca prețul legumelor și al laptelui să fie mai mare iarna decât vara. Astfel de variații se manifestă în fiecare an, indiferent de nivelul inflației.

 Însă datele ne arată o concluzie certă: a fost oprită specula, iar prețurile la alimente s-au stabilizat.” , a transmis PSD Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mascații au descins la un proxenet 

Percheziții în  Dâmbovița și Prahova,  într-un dosar de proxenetism...

Percheziții în Dâmbovița și Argeș, într-un dosar de înșelăciune cu asigurări auto

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului...

Minor dispărut, găsit de jandarmii dâmbovițeni 

Jandarmii dâmbovițeni au depistat în imediata vecinătate a unei...