PSD Dâmbovița: Drepturile agricultorilor români susţinute la UE

Date:

Ministrul PSD al agriculturii din România, a adus în prim plan interesele agricultorilor români în cadrul Consiliului AgriFish, pentru creşterea sprijinului din fonduri europene pentru fermierii români.

Ministrul român al agriculturii are curajul să spună lucrurilor pe nume şi să solicite, clar şi răspicat, în faţa omologilor săi europeni, corecţii ale politicilor agricole europene care să aducă echitate şi, evident, mai mult sprijin pentru agricultura noastră.

După reuşita iniţiativei sale privind pârloaga, Florin Barbu a luat din nou atitudine de-o manieră elocventă pentru patriotismul economic asumat şi promovat de PSD!

A solicitat modificări la reglementările europene, astfel încât achiziţia de animale pentru reproducţie să fie finanţată din fonduri europene şi să nu mai existe discrepanţe şi discriminări în privinţa subvenţiilor: fermierii români să aibă acces la subvenţii egale cu fermierii din alte ţări europene.

România s-a opus textului din cauza convergenţei externe în plăţile directe ale Politicii Agricole Comune (PAC). În practică, acest mecanism presupune că ţările mai puţin bogate din clubul comunitar, majoritatea din est, primesc un nivel mai redus de ajutoare directe din PAC.

Astfel, Consiliul UE şi ţările UE nu au aprobat concluziile privind viitorul agriculturii ca urmare a opoziţiei României faţă de un mecanism care presupune că statele mai puţin bogate primesc ajutoare directe din PAC mai mici.

Ministrul belgian al agriculturii, David Clarinval, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, a declarat că: ”Delegaţia română şi, în mai mică măsură, şi delegaţia slovacă, să fim mai precişi, pentru că şi Slovacia şi-a exprimat punctul de vedere în acest sens, au dificultăţi cu menţinerea convergenţei externe şi vor să putem elimina rapid acest mecanism de convergenţă externă pentru a avea un ajutor identic la nivelul tuturor agricultorilor europeni”.

” PSD susţine interesele agricultorilor români la Bruxelles şi vă asigurăm că vom reuşi să obţinem subvenţii egale pentru aceştia!”, a transmis PSD Dâmbovița 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ministerul Agriculturii propune un mecanism de asigurare la secetă pentru culturile de toamnă şi primăvară

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a declarat că  intenţionează să...

Asigurarea voluntară de sănătate – o alegere inteligentă 

 Asigurarea voluntară de sănătate este soluția ideală pentru a...