PSD Dâmbovița anunță  că a adoptat noi măsuri de sprijin pentru fermierii români

Date:

A fost aprobată cea mai avantajoasă formă de creditare pentru agricultori – Creditul Fermierului.

” Alocăm aproximativ 165 de milioane de euro și acoperim partea cea mai importantă a dobânzii la creditele bancare. Practic, suportăm rata dobânzii ROBOR, iar fermierii vor avea credite cu dobândă de doar 1,95% pe an. 

Fiecare beneficiar poate primi 280.000 de euro, pentru acoperirea ROBOR pe 5 ani. 

A fost luată decizia pentru achitarea și în 2024 a 50% din valoarea facturilor pentru energia electrică folosită în irigarea culturilor agricole. Este o măsură care alături de asigurarea apei gratuite pe canalele principale de irigații stimulează folosirea irigațiilor pentru obținerea unor producții mai bune. Reamintesc că  în mai puțin de o lună am găsit și implementat următoarele soluții: 

-Echivalarea permisului de conducere categoria B cu TR1 precum și înmatricularea utilajelor doar pe baza înregistrării la primărie, fără obligativitatea CIV și ITP. 

-Acordarea 100 euro/ha pentru culturile din toamna anului 2022 și 100 de euro/animal pentru crescătorii de vaci de carne. Sprijinul se acordă proporțional și crescătorilor de porci și păsări pe baza unei formule de calcul.  

-Actualizarea subvenției la motorină. Astfel, fermierii vor primi pentru anul 2024 subvenție la motorină la valoarea maxim posibilă, respectiv 2 lei/litru! Asta înseamnă carburant pentru agricultură mai ieftin cu 25%!

-Amânarea ratelor fermierilor aflați în dificultate din cauza secetei.

Ne-am onorat angajamentele luate în fața fermierilor și am prevăzut fonduri în bugetul ministerului Agriculturii pentru toate aceste măsuri de sprijin.

Am fost întotdeauna atenți la problemele din agricultura românească și am ascultat vocea fermierilor noștri care muncesc și investesc în România!”, a transmis ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, deputat PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un bărbat a fost arestat pentru 30 de zile, după ce și-a înjunghiat fosta soție 

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea...

Dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit pentru...

Pericol de înec în lacurile de acumulare și cursurile de apă

Vă reamintim că scăldatul în lacurile de acumulare și...