PSD: Antifrauda aleargă doar  după un vânzător din piață

Date:

PSD transmite fiarte clar că inspectorii ANAF, care nu sunt mulți la număr, trebuie să verifice acolo unde este marea evaziune fiscală, nu la colț de stradă. Evaziunea fiscală înseamnă furt din banii publici, cu grave efecte nu doar economice, prin distorsiunea mediului de afaceri, ci și sociale, dat fiind că afectează sursele pentru plata pensiilor, a cheltuielilor pentru sănătate, educație, etc.

” Că să nu mai spună nimeni că nu are legislația necesară sau instrumentele potrivite, liderii coaliției de guvernare au lansat în procedură parlamentară un proiect de combatere a evaziunii fiscale, care completează legislația și înăsprește drastic pedepsele pentru marii evazioniști.

Conform prevederilor din proiect, pedepsele pentru infracțiunile de evaziune fiscală cresc până la maximul de 15 ani de închisoare, iar Direcției Naționale Anticorupție ( DNA) i se acordă atribuții de a ancheta infracțiuni fiscale dacă paguba depășește 5 milioane de lei, indiferent de numărul infracțiunilor concurente. 

Va trebui să-l adoptăm cât mai repede cu putință pentru că evaziunea fiscală cea mai mare este pe impozitele indirecte (TVA, accize), sectoarele cele mai importante sunt cele unde aceste impozite sunt mari și, deci, impactul fiscal este major: produsele din tutun, cosmetice, ceasuri, produse de lux.”, a transmis deputatul PSD Nicolae Georgescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un parc fotovoltaic va asigura în mare parte consumul public de energie electrică din  Târgoviște!

 În ultima  ședință de consiliu local, a fost aprobat...

Formarea profesioniștilor din educația timpurie, cu  finanțare prin PNRR

S-a lansat apelul de proiecte „Formarea profesioniștilor din educația...

Comunitatea din Mănești are în patrimoniu, o nouă investiție în domeniul educațional, noua Școală Drăgăești-Pământeni

Investiția în educație înseamnă investiție în viitorul comunității. S-a inaugurat...