Protocol pentru implementarea bunelor practice și a materialelor de calitate pentru rețelele și circuitele electrice

Date:

„Ministerul  Muncii și Solidarității Sociale – Inspecția Muncii și Asociația Profesională a Producătorilor de Cabluri din România au încheiat un protocol de colaborare în conformitate cu art. 9 din Regulamentul (UE) 2019/1020, privind supravegherea pieței și conformitatea produselor.

Scopul acestuia îl constituie reglementarea colaborării în vederea identificării și aplicării celor mai potrivite, eficiente și utile modalități de informare, acțiune și prevenție în ceea ce privește implementarea bunelor practici privind proiectarea, instalarea, exploatarea retelelor și circuitelor de cabluri electrice, potrivit legislației naționale și europene aplicabile”- informează ITM Dâmbovița.

În baza protocolului  menționat, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița efectuează o acțiune de informare în rândul angajatorilor din județ, prin care îi încurajează să folosească materiale (echipamente electrice) românești, de bună calitate, să respecte legislația românească și europeană, care reglementează aceste activități, dar și să conștientizeze pericolele la care se expun, în cazul în care fac rabat de la acestea.

„Facem precizarea că echipamentele electrice pot fi puse la dispoziţie pe piaţă doar în cazul în care sunt construite în conformitate cu buna practică inginerească în materie de siguranţă în vigoare în Uniunea Europeană şi nu pun în pericol sănătatea şi securitatea persoanelor, a animalelor domestice sau a bunurilor atunci când sunt instalate şi întreţinute corespunzător şi sunt folosite în scopul pentru care au fost create”-a completat inspectorul șef Marius Lixandru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ministerul Agriculturii propune un mecanism de asigurare la secetă pentru culturile de toamnă şi primăvară

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a declarat că  intenţionează să...

Asigurarea voluntară de sănătate – o alegere inteligentă 

 Asigurarea voluntară de sănătate este soluția ideală pentru a...