Protocol de prescriere a unei asocieri de medicamente ce va fi utilizată în tratamentul unor afecţiuni oncologice

0 0

Politicile Ministerului Sănătăţii au ca principal scop asigurarea tratamentelor necesare pacienţilor români în condiţii de maximă siguranţă, cu respectarea recomandărilor Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA).
Pentru eficientizarea cheltuielilor cu medicamente, Ministerul Sănătăţii introduce medicamente generice şi biosimilare care au aceleaşi calităţi ca şi medicamentele originale şi care sunt avizate de ANMDM – singurul organism legal privind siguranţa medicamentelor în România.
În acest moment se află în transparenţă decizională pe site-ul Ministerului Sănătăţii un protocol de prescriere pentru tratamentul cu Perjeta asociat cu Trastuzumab. În urma recomandarilor EMA, Comisia de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii a propus în acest protocol, printr-o notă de subsol, un singur medicament pentru care utilizarea este autorizată, celelalte produse biosimilare ale DCl trastuzumab nefiind incluse în indicaţii terapeutice de administrare în combinaţie cu Perjeta.
De asemenea, vă informăm că, Ministerul Sănătăţii va organiza o licitaţie pentru achiziţia de trastuzumab care poate fi administrat fără asocierea cu alte medicamente, la care pot participa toţi deţinătorii de DCl.
Până în prezent au fost introduse pe piaţa din România biosimilare în urma avizului Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale şi se vor introduce, în continuare, şi alte astfel de medicamente care fac dovada siguranţei şi eficienţei pentru pacienţi.
Facem precizarea că Ministerul Sănătăţii respectă recomandările Agenţiei Europene a Medicamentelor în beneficiul pacienţilor români. În prezent nu există studii care să ateste eficienţa şi siguranţa pacienţilor în cazul administrării produsului Perjeta cu produse biosimilare trastuzumab.
„Vreau să asigur pacienţii că, în pofida tuturor încercărilor unora de a induce în eroare pacienţii pentru unele interese comerciale, voi veghea ca pacientul român să beneficieze de cele mai eficiente şi mai sigure tratamente, în baza studiilor de specialitate şi a recomandărilor EMA. Bineînţeles ca îmi doresc să eficientizez cheltuielile din sistem, dar nu voi face acest lucru punând în pericol vieţile oamenilor. Nu voi face nici-un compromis, indiferent de presiunea pe care unele interese o vor crea asupra instituţiei pe care o conduc”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Conferinţa Internaţională de echipamente termice, energie regenerabilă şi dezvoltare rurală TE-RE-RD 2019

În perioada 6 – 8 iunie 2019, a avut loc a VIII-a ediţie a Conferinţei Internaţionale de echipamente termice, energie regenerabilă şi dezvoltare rurală TE-RE-RD 2019, organizată de Universitatea „Valahia” din Târgovişte, în parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucureşti, lnstitutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Maşini şi lnstalaţii Destinate […]