Protejează-te de fraude și înșelătorii!

Date:

Este început de an, acum fraudele se pot intensifica  prin oferte false de servicii.

Furnizorii de produse și servicii financiare pentru piața de capital (investiții în instrumente financiare), pentru piața asigurărilor și pentru sistemul de pensii private, pe teritoriul României direct sau la distanță trebuie să fie autorizați sau înregistrați la A.S.F.

Fraudele și înșelătoriile sunt dificil de detectat, chiar și pentru profesioniști. Cu cât este mai complexă lumea financiară și cea digitală, cu atât instrumentele aflate la dispoziția fraudatorilor se diversifică iar fraudatorii devin mai convingători.

Fraudatorii își pot aborda potențialele victime prin telefon, SMS, email, mesaj sau postare în social media,  prin interacțiuni în aplicații digitale sau chiar în persoană. Cererile de informații personale sau financiare prin email-uri sau mesaje nesolicitate, telefoanele nesolicitate prin care se propun diferite oferte „extraordinare” – acestea sunt semne ale unei posibile fraude. Orice investiție trebuie verificată din surse oficiale, sigure.

Înainte de a face o investiție promovată prin mediul online, verificați întotdeauna pe site-ul ASF, la secțiunea „Alerte Investitori – Informări” și secțiunea „Atenție la Entități Neautorizate!”: https://asfromania.ro/ro/a/19/alerte-investitori–informari,  informații privind cel mai des întâlnite practici utilizate de entitățile neautorizate, cât și recomandări pentru potențialii investitori. De asemenea, secțiunea pune la dispoziție formulare de raportare către ASF a acestor entități și este actualizată continuu, în funcție de tendințele observate în ceea ce privește aceste comportamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

GRATUIT Aplicația InfoCons pentru a ști ce consumi și pentru a-ți face cumpărăturile în cunoștință de cauză!

Aplicația de protectia consumatorilor InfoCons este un instrument dedicat...

La Odobești a început curățenia de primăvară!

Pe raza comunei Odobești, salariați din cadrul Primăriei  cu...

DÂMBOVIȚEANCA PETRUȚA IUGULESCU, DIN NOU LA UN MECI DIN LIGA NAȚIUNILOR

Alina Peșu va conduce partida Ungaria – Belgia, prima...