Prosperitatea sistemelor mafiote

0 0

pistolExceptând regiunea Marsiliei şi zonele suburbane ale Parisului, Franţa nu a cunoscut până în prezent o răspândire de amploare a grupărilor mafiote. La peste 20 de ani de la căderea Berlinului, fiind eficient blocaţi de către poliţia engleză şi cea spaniolă, ruşii au început să se retragă în Franţa, forţându-se, cel puţin de ochii lumii, să ducă o viaţă aparent normală. Pe undeva există o explicaţie logică pentru ceea ce se întâmplă cu clanurile mafiote ruseşti în Occident. În zona fost sovietică, mai ales datorită Olimpiadei de iarnă, Soci a început să devină una dintre zonele cu o puternică dezvoltare economică. La concurenţă, sub aspect strict economic, în zona Occidentală zonele care cunosc în ultima vreme o putere de dezvoltare economică sunt: Coasta se Azur, Ile-de- France şi RhoneAlpes. Deşi estul european a început să se caracterizeze prin aşa-zisele arhipelaguri de dezvoltare economică, totuşi influenţa fostei puteri sovietice se face şi acum resimţită la nivel de mentalitate. Majoritatea zonelor economice din Estul Europei sunt în continuare la nivelul financiar al sărăciei suportabile. Cele mai dur lovite de subdezvoltarea pe care intenţionat a menţinut-o fostul URSS, în sfera sa de influenţă, sunt republicile caucaziene. Din această zonă, mai ales din Georgia, au plecat grupuri masive de emigranţi, cei mai mulţi dintre ei având ca activitate de bază şi sursă de profit răpirea de persoane, traficul de carne vie şi furtul organizat.
Ascensiunea clanurilor georgiene
Cu îngrijorare, autorităţile franceze au constatat că pe teritoriul Hexagonului numărul hoţilor de origine georgiană au crescut în 2012, ca număr, cu 78%. Mai mult, s-a constatat că nu ruşii, în ultima vreme, cât georgienii sunt cei care asigură cei mai mulţi delicvenţi. Conform rapoartelor oficiale, georgienii au început să se organizeze în clanuri mafiote după model italian şi sud american. Deşi iniţial s-a crezut că georgienii vor fi eliminaţi de clanurile ruseşti, s-a constatat, mai ales de anul trecut, că aceştia au început să întreţină relaţii pro-ductiv-profitabile cu mafia cor-sicană. De asemenea, georgienii sunt din ce în ce mai mult preferaţi ruşilor, lucru constatat după ce s-au descoperit anumite aspecte.
Reciclarea mafiei italiene
Astfel, georgienii sunt preferaţi de către clanul mafiot italian Giovinazzo, care, la rândul său, este unul din elementele de bază ale organi-zaţei mafiote Ndrangheta. Mai mult chiar, georgienii au contribuit foarte eficient la dezvoltarea şi răspândirea reţelei mafiote a clanului Giovinazzo până în Asia Centrală. Ceea ce este foarte îngrijorător este faptul că recesiunea economică plus valurile succesive de crize economice au dat un impuls nemaipomenit dezvoltării sistemului mafiot în Europa Occidentală, în special celui italian. În prezent, în ceea ce priveşte Occidentul, bătălia cea mare se dă între mafia rusească, cea georgiană şi cea italiană pentru stăpânirea şi controlarea exclusivă a teritoriului francez, fără să uităm avântul pe care a început să-l ia mafia corsicană, deoarece cu ajutorul ei pot fi controlate reţelele de trafic de carne vie dinspre Africa spre Europa. De asemenea, s-a constatat mare posibilitate de adaptare la realităţilor din teren a mafiei georgiene care a reuşit, într-o oarecare măsură, să scoată comunitatea africană din lle-de-France de sub controlul italienilor şi ruşilor. Oficialităţile franceze abilitate cu menţinerea ordinei sunt de părere că atâta vreme cât guvernul Holllande nu va reuşi să rezolve problema inserţiei sociale, atât a tinerilor, cât şi a iui uw vaioia iiiuuiu, 11 i ouuu
turile productive normale, mafia de tip georgian plus alte sisteme mafiote vor fi cu timpul una dintre sursele principale de bani pentru asigurarea subzistenţei cotidiene. În concluzie, sistemele mafiote care au început să înflorească în Occident, unele dintre ele de origine est-europeană, vor prospera atâta vreme cât sistemele politice occidentale nu vor găsi, de comun acord, o soluţie pentru rezolvarea crizei economice care încă face ravagii în Europa, chiar dacă oficial s-a încetat să se mai vorbească despre această realitate economică contemporană.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIDEO. Surprinşi la braconaj de căprioare

Un primar, un şef de post de poliţie şi alte şase persoane sunt cercetaţi de poliţiştii dâmboviţeni pentru braconaj! Cei opt vânători au fost surprinşi de oamenii legii pe un fond de vânătoare din localitatea Corbii Mari, unde oamenii legii au găsit şi un căprior împuşcat. Cei opt, printre care […]