Promovarea valorilor sportului curat, obiectiv comun pentru Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Agenţia Naţională Anti-Doping

Ministrul educaţiei şi cercetării şi preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping au semnat un protocol de colaborare cu scopul de a promova valorile specifice sportului curat prin mijloace de informare, conştientizare şi educare.
Astfel, Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Agenţia Naţională AntiDoping vor colabora şi îşi vor acorda sprijin în promovarea programelor informative şi educaţionale bazate pe valori care susţin sportul curat. Prin intermediul acestui protocol se va implementa Programul Naţional de Educaţie Anti-Doping.
Alte direcţii comune de acţiune implică promovarea activităţilor care sprijină un sport curat prin prevenirea şi combaterea dopajului în acest domeniu şi, în egală măsură, derularea unor campanii de informare cu privire la reglementările naţionale şi internaţionale pe tema prevenirii şi combaterii utilizării substanţelor şi metodelor interzise.
Pe segmentul de învăţământ pre-universitar, principalele obiective vizează crearea unui grup comun de lucru în vederea dezvoltării unui curriculum la decizia şcolii care să promoveze valorile specifice sportului, respectiv dezvoltarea unei apli-caţii/toolkit în care să fie incluse materiale educaţionale ce integrează principiile educaţiei bazate pe valorile sportului curat.
Un pilon al colaborării statuate îl reprezintă organizarea şi desfăşurarea proiectului „Primii paşi pentru un sport curat”, care constă în activităţi educative pe teme privind prevenirea şi combaterea dopajului şi la care vor participa elevii din unităţile de învăţământ cu profil sportiv.
De asemenea, este avută în vedere crearea unui cadru pentru iniţierea şi dezvoltarea unor programe de cercetare ştiinţifică în domeniul anti-doping, dar şi a unei reţele naţionale integrate de parteneriate la nivel universitar pentru conştientizarea publicului-ţintă cu privire la valorile sportului curat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primarul Cristian Stan acuză un blat între consilierii locali PNL, PRO România, PMP şi USR

După ce s-au aceştia s-au abţinut de la vot în şedinţa extraordinară a CLM, la Proiectul de Hotărâre privind modificarea HCL din 26.09.2019, privind asocierea dintre Municipiul Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, pentru realizarea în comun a investiţiei „Modernizarea şi reabilitarea drumului de centură al Municipiului Târgovişte Lot I”, primarul […]