Promovarea oportunităţilor de investiţii în judeţul Dâmboviţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a avut o întâlnire cu Jürgen Raizner, expert pentru Europa Centrală şi de Est al Steinbeis Transfer Management, consultant principal în dezvoltarea relaţiilor de afaceri dintre Europa de Est şi Europa de Vest.
În cadrul întâlnirii – al cărei scop la constituit identificarea şi punerea în practică a celor mai bune modalităţi de promovare a oportunităţilor de investiţii din judeţul Dâmboviţa – preşedintele Alexandru Oprea a făcut o prezentare a judeţului din punct de vedere geografic, administrativ şi economic.
În urma discuţiilor purtate, s-a concluzionat că o primă oportunitate de promovare o reprezintă participarea la Expoziţia privind Managementul Investiţiilor 2020 (EME 2020), una dintre cele mai mari platforme germane pentru facilitarea investiţiilor, ce va avea loc la Frankfurt pe Main, în perioada 24 – 25 martie 2020. La manifestare vor fi prezenţi factori de decizie şi manageri de proiect din sectorul public, corporaţii şi IMM-uri, operatori şi investitori, experţi şi consilieri în domeniul investiţiilor, investitori instituţionali (bănci, instituţii financiare, companii de investiţii, investitori privaţi, companii de administrare a activelor, fonduri suverane), precum şi prestatori de servicii (dezvoltatori imobiliari, arhitecţi, proiectanţi, consultanţi, firme de construcţii). Ţinând cont de priorităţile de dezvoltare ale judeţului Dâmboviţa şi de experienţa firmei Steinbeis Transfer

Management, s-a apreciat că domeniile de interes a fi prezentate la IME 2020, pentru identificarea de posibili parteneri economici interesaţi, sunt:

  • investiţii în dezvoltarea Staţiunii turistice de interes naţional Padina – Peştera: construirea unei pârtii de schi, realizarea de instalaţii de transport pe cablu, construirea de hoteluri, restaurante, spaţii comerciale etc.;
  • parcuri de business, respectiv parcurile industriale din localităţile Moreni, Mija şi Priboiu;
  • în domeniul educaţiei, colaborarea între Universitatea „Valahia” din Târgovişte şi universităţi din Germania, inclusiv în domeniul transferului de tehnologie.
    Cu prilejul întâlnirii, s-a convenit şi începerea demersurilor pentru încheierea unui protocol de colaborare între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Steinbeis Transfer Management, document menit a asigura continuitatea şi stabilitatea activităţii de atragere de investitori în judeţul Dâmboviţa. Totodată, s-a apreciat că un rol important în promovarea oportunităţilor de investiţii în judeţul Dâmboviţa îl poate avea colaborarea prin intermediul unui organism, care, pe lângă Consiliul Judeţean Dâmboviţa, să includă Camera de Comerţ şi Industrie Dâmboviţa, Universitatea „Valahia” Târgovişte şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.
    La discuţiile purtate, au mai participat consilierii preşedintelui CJD, Ioniţă Ştefan şi Olariu Nicolae, precum şi Roxana Boboruţă, director de proiect în cadrul Steinbeis Transfer Management.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Deputatul Claudia Gilia: Privatizarea programelor de sănătate publică este de fapt o afacere de partid a PNL

Pe site-ul Ministerului Sănătăţii se află în transparenţă decizională un proiect de ordonanţă de Guvern care aduce mai multe modificări la legea sănătăţii. Mai exact, se schimbă alineatul 52c), care va duce la schimbări majore în privinţa finanţării sănătăţii. Astfel, sume de zeci de milioane de euro vor putea să […]