Proiectul privind acordarea de vouchere pentru copiii care practică sportul va intra în dezbatere publică

Date:

Consilierul municipal PNL, Dan Alexandru Tică, a depus la Secretariatul Primăriei Târgoviște proiectul prin care propune acordarea de vouchere sportive de 200 lei/ lună copiilor din Târgoviște. 

În ultimele luni, alături de colegii liberali târgovișteni, am fost  în cartierele municipiului pentru strângerea de semnături. Proiectul a fost bine primit de târgovișteni și urmează să fie pus în dezbatere publică.

Voucherelor vor putea fi folosite pentru achitarea costului abonamentului necesar practicării unei discipline sportive și achiziționarea de echipament sportiv”-a transmis Dan Tică, inițiatorul proiectului..

Despre  proiectul intitulat “Investind în copii, investim în viitor”! s-a vorbit prima dată la începutul lunii iunie iar inițiatorul este convins că va contribui la lansarea multor tineri talentați, cărora le sunt accesibile rezultate deosebite în sporturile pe care le practică.

„Avem multe familii în municipiu care cu greu susțin activitatea sportivă a copiilor și astfel aceștia se pierd. Un exemplu cu sumele de bani cheltuite de părinți pentru a susține copilul…să luăm fotbalul, cel mai practicat sport. Un calcul estimativ arată o investiție minimă de 4000-5000 de lei pe an, o medie de 300-400 lei/lună. Părinții au cheltuieli cu echipamentul sportiv al copiilor, cotizația lunară a copiilor (100-150 lei/lună), cheltuieli cu turnee și cantonamente.”

Proiectul propus vizează acordarea unui voucher sportiv, în valoare de 200 de lei/lună pentru copiii din Târgoviște. Cu aceste vouchere, copiii domiciliați în municipiu vor achita costul abonamentului necesar practicării unei discipline sportive. Potrivit proiectului, voucherele pentru sport vor fi acordate în ordinea depunerii cererilor de înscriere în proiect, în limita fondurilor ce pot fi alocate cu această destinaţie, beneficiarii proiectului fiind elevii din învăţământul preuniversitar de stat de pe raza Municipiului  Târgoviște.

Printre condițiile impuse,  structurile sportive implicate in acest proiect trebuie să facă dovada afilierii la federaţia sportivă naţională pentru fiecare ramură de sport; să asigure desfăşurarea activităţii sportive în cadrul structurii sportive numai de către participanţi la activitatea sportivă care deţin această calificare; să asigure desfăşurarea activităţii sportive în baze sportive aflate pe raza municipiul târgoviște.

Conducerea fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar din  Municipiul Târgoviște va desemna o persoană, care va ţine evidenţa voucherelor pentru sport distribuite părinţilor. Pentru actualizarea lunară a listelor, beneficiarii înscrişi în program vor prezenta la sediul unităţii de învăţământ o adeverinţă, asumată de către structura sportivă, prin care se face dovada că acesta a participat la toate activităţile sportive organizate în perioada de valabilitate a voucherului pentru sport. În cazul în care prezenta la activităţile sportive este sub 50%, beneficiarul devine neeligibil, pentru perioada următoare a derulării programului, excepţie fac absenţele motivate.

În cazul nefolosirii voucherului pentru sport în perioada de valabilitate, acesta nu va mai putea fi utilizat, iar beneficiarul nu va mai primi alt tichet valoric în anul şcolar respectiv, cu excepţia motivelor bine întemeiate ce au condus la imposibilitatea de a îl folosi, caz în care beneficiarul poate primi alte vouchere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...