Proiectul „O pădure cât o țară”, finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița (CJD), a continuat cu o nouă acțiune de plantare de puieți

0 0

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat alături de vicepreședintele Luciana Cristea, administratorul public al județului, Cristian Avanu, și Claudiu Mănescu – șef serviciu în cadrul Serviciului Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale, la acțiunea de plantare a 2.500 puieți (1.200, salcâm, 800, frasin și 500, ulm) pe care Asociația Students Forests Guard o derulează în județul Dâmbovița. Acțiunea de împădurire a atras pe șantier numeroși voluntari, elevi și cadre didactice de la Școala din Aninoasa.
Proiectul de educație civică este în valoare totală de 19.140 lei, dintre care 17.100 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din bugetul CJD, ca urmare a semnării contractului de finanțare în etapa a doua a progra-mului.Prin proiect, se vor organiza campanii de ecologizare, activități de împădurire și alte activități de protejare a mediului înconjurător.
Totodată, se urmărește creșterea gradului de participare a copiilor la protejarea mediului și, astfel, o participare activă la viața comunității dâmbovițene.Proiectul prevede plantarea unui număr de 10.000 de puieți, iar în județul Dâmbovița au fost identificate 4 șantiere de împădurire.
Reamintim faptul că, în urmă cu două săptămâni, în comuna Dobra, în cadrul aceluiași proiect, au fost plantați 1.300 de puieți de salcâm și frasin.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Festivalul Concurs Național "Ileana Sărăroiu" și-a desemnat câștigătorii

La Festivalul Concurs Național „Ileana Sărăroiu”, pasionați de folclor, tinerii interpreți au vrăjit publicul cu apariția lor și cu interpretarea de excepție, astfel că ropotele de aplauze oferite de cei prezenți în sală au confirmat calitatea prestației lor. Acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra Populară „Chindia”, a Centrului Județean de […]