Proiectul Legii „2 Mai” intră în dezbaterea Parlamentului! Traficanții de droguri nu mai pot scăpa de pușcărie!

Date:

Proiectul de lege simbolic  intitulat „2 Mai”, iniţiat  de mai mulți  parlamentari liberali, a fost depus la Camera Deputaţilor și urmează să intre în dezbatere  în procedură de urgență. Este vorba despre o iniţiativă prin care se propune eliminarea posibilităţii suspendării executării pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc. Este un proiect elaborat pe modelul Legii „Anastasia”, care prevede pedepse cu închisoarea pentru șoferii care comit accidente mortale după ce au consumat alcool sau substanțe interzise, ori nu au permis de conducere.

“Traficanții de droguri nu vor mai scăpa de închisoare! Legea „2 mai” a fost depusă  în Parlament, în procedură de urgență. Măsurile propuse vizează combaterea traficului, iar rigorile noilor prevederi legislative vor fi suportate de traficanți! Este răspunsul Partidul Naţional Liberal la tragediile din această vară. Prin acest proiect, traficanții de droguri de mare risc vor executa pedeapsa în închisoare! Nu vor mai exista traficanți de droguri cu pedepse suspendate, lăsați de fapt liberi să vândă în continuare substanțe psihoactive tinerilor. De asemenea, proiectul propune creșterea de la 2-7 ani la 3-10 ani a pedepselor pentru anumite fapte de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, a transmis Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

Datele oficiale indică o creştere a numărului de cauze penale având ca obiect infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri. În anul 2023, până la finele lunii septembrie, numărul de astfel de cauze de soluţionat a fost de 22.135 faţă de 18.233 în aceeaşi perioadă din 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...