Proiectul „Cunoaşte-ţi ţara” – în judeţul Dâmboviţa

Un număr de 100 cetăţeni din Republica Moldova au venit la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în cadrul unei vizite de 3 zile în judeţul nostru. În acest interval de timp, ei au avut posibilitatea de a afla mai multe şi, deci, a cunoaşte mai bine locurile, istoria, tradiţia şi obiceiurile de pe aceste meleaguri. Vizita a avut loc în cadrul programului „Cunoaşte-ţi ţara”, un proiect social al Institutului pentru Cultură şi Drepturi Europene şi al Platformei Unioniste ACŢIUNEA 2012, ce presupune promovarea realităţilor din România în rândurile cetăţenilor din Republica Moldova.
Oaspeţii noştri au putut vizita gratuit muzeele ce aparţin Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte – obiective istorice şi culturale de importanţă naţională, care mărturisesc despre identitatea şi istoria comună a poporului de pe ambele maluri ale Prutului.
Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa formată din preşedintele Alexandru Oprea şi vicepreşedintele Claudia Gilia a primit vizita unei delegaţii din Republica Moldova.
Cu acest prilej, preşedintele CJD, Alexandru Oprea, le-a făcut o scurtă prezentare a judeţului, i-a îndemnat să viziteze cât mai multe dintre obiectivele turistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pompierii dâmboviţeni pun mare accent pe activităţile avizare sau autorizare la incendiu

În ceea ce priveşte activitatea de avizare sau autorizare, pompierii dâmboviţeni au înregistrat în primele şase luni ale acestui an 397 de solicitări pentru emitere acte administrative: – 280 pentru emiterea avizului de securitate la incendiu, din care 63 emise şi 54 respinse, 36 adrese comunicare documente lipsă şi 127 […]