Proiecte și investiții importante aduc un plus de confort în viața locuitorilor din Potlogi

Date:

La Potlogi, viceprimarul cu atribuții de primar Viorel Drăghici confirmă cu fiecare zi încrederea cu care l-au mandatat colegii  dar și așteptările cetățenilor. Are o moștenire deloc ușoară de dus mai departe- vorbim despre proiectele și strategia la care a lucrat cu regretatul primar Nicolae Catrina și ambiția sa este să nu dezamăgească pe nimeni! Are însă experiența necesară și se bucură de sprijinul conducerii Consiliului Județean Dâmbovița  în toate demersurile edilitare.

  Dorința sa este realizarea integrală, în următorii ani, a tuturor sistemelor de infrastructură, elemente ce țin de confortul și civilizația rurală modernă.

La  Potlogi este  rețea de apă în proporție de 80%. Urmează acum, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), gestionat de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița, să se definitiveze lucrările și să se realizeze rețeaua de canalizare în toate satele care aparțin de comuna Potlogi, respectiv: Pitaru, Vlăsceni și Românești. Costul total al investiției se ridică la 27 de milioane de lei. Printr-o asociere cu Consiliul Județean Dâmboviţa, în Potlogi, s-a reușit racordarea gratuită a 235 de gospodării.

Printr-un proiect foarte ambițios se dorește construirea unei centuri ocolitoare a localității, care să preia traficul greu existent în momentul de față. Contractul de finanțare a fost semnat și urmează procedura de adjudecare a lucrărilor. Valoarea investiției este de 9,5 milioane de lei.

Centrul localității, armonios și plăcut, cu valențe ale stilului brâncovenesc, parcurge încă o etapă de punere în valoare. Printr-o finanțare obținută prin AFIR, a fost montată piatră cubică pe două străzi. Valoarea investiției a fost de 5,5 milioane de lei, sumă în care a fost inclusă și cota de finanțare a administrației publice locale. Alte șapte străduțe din localitate au fost asfaltate, iar 3 km de drumuri comunale au fost reabilitate.

2,6 milioane de lei este valoarea proiectului de eficientizare a iluminatului public pe teritoriul întregii localități. Ne-a spus viceprimarul Viorel Draghici că se vor monta 750 de lămpi pe led și vor fi realizate inclusiv rețelele și punctele de aprindere.

Grație unui alt proiect prietenos cu mediul, la Potlogi vor fi instalate mai multe stații de încărcare pentru autovehiculele cu propulsie electrică sau hibrid.

Pe lângă realizarea  extinderii  rețelei de gaze pe străduțe mai îndepărtate, administrația publică dorește construirea  rețelei de gaze naturale și  în cartierele noi din Românești. Tot la Românești se lucrează în momentul de față la reabilitarea, extinderea și modernizarea școlii. Valoarea proiectului este de 10 milioane de lei.

Printr-o asociere cu Consiliul Județean Dâmboviţa, va fi achiziționat un microbuz școlar electric care va deservi întreaga comunitate și tot prin PJDL, printr-o investiție de 1,6 milioane de lei,  instituțiile de învățământ din Potlogi și Românești vor fi dotate cu materiale didactice și echipamente IT.

Dintre proiectele de perspectivă nu lipsesc construirea unei școli noi în localitatea de centru și a unei grădinițe cu program prelungit. Se așteaptă deschiderea sesiunilor de finanțare pentru a vedea unde se pot încadra aceste proiecte pentru a se putea beneficia de fonduri nerambursabile.

La Românești, unde natalitatea este în creștere, se construiește o creșă. Obiectivul este finanțat prin Compania Națională de Investiții (CNI) și are o valoare peste 12 milioane de lei.

Prin Programul Operațional Regional (POR), la Potlogi va fi edificat și un centru pentru persoanele vârstnice. Proiectul are o valoare de 4 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un bărbat a fost arestat pentru 30 de zile, după ce și-a înjunghiat fosta soție 

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea...

Dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit pentru...

Pericol de înec în lacurile de acumulare și cursurile de apă

Vă reamintim că scăldatul în lacurile de acumulare și...