Proiecte de 32 de milioane de lei pentru consolidarea , reabilitarea și eficientizarea energetică a Liceului „Ion Heliade Rădulescu”

Date:Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a anunțat că  Liceul Teoretic “Ion Heliade Rădulescu” va face obiectul unor investiții importante pentru reabilitare, modernizare și eficientizare energetică.

Vor fi implementate două proiecte cu o valoare de peste 32.000.000 lei, finanțate exclusiv din surse nerambursabile. Banii sunt alocați  în cadrul „Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat”,  și prin  Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta 5 – Valul renovării, operațiunea B.2: ”Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice”.

„Sunt avute în vedere ample lucrări de consolidare, iar în plus imobilele liceului vor fi termoizolate, va fi schimbată tâmplăria, va fi schimbat acoperișul, sistemul de încălzire va fi refăcut, vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, sistemele de climatizare vor fi refăcute, instalațiile de iluminat vor fi modernizate, va fi refăcut sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice, va fi realizat un sistem de management energetic integrat, etc. Intervențiile propuse conduc la o reducere a consumului anual specific de energie de cel puțin 50%”- a punctat primarul Cristian Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

SMS-uri false date în numele Poștei Române

 Poșta Română avertizează că se dau SMS-uri false în...

Cea de-a 44-a ediție a concursului național ”Educație Rutieră – Educație pentru viață” la Târgoviște

Concursul național ”Educație Rutieră – Educație pentru viață”, organizat...

APIA va finaliza plățile restante până pe 16 octombrie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) depune...

Regres în turismul dâmbovițean

Datele communicate de Direcția Județeană de Statistică pentru luna...