PROIECT „RATAT”… ISTORIA SE REPETĂ?! (III)

S.A.

Sincroane Fcm - GheconCele două „episoade” ale PROIECTULUI RATAT au stârnit mult interes în lumea fotbalului dâmboviţean, aprecieri favorabile de la cei mai diverşi oameni din domeniu, presa scrisă şi canalele TV.
Nu pentru „reclamă proprie” am publicat aceste materiale, sunt prea cunoscut în fotbalul judeţean şi nu numai.
Am cutreierat ţara de la MANGALIA la BOTOŞANI,de la CRAIOVA la SATU MARE, din 2004 până astăzi. Am rămas în relaţii foare bune cu toţi pe unde am fost cazaţi, unde am jucat. F.C.M. TÂRGOVIŞTE are un brand, un palmares deosebit, fiind primită şi respectată pe unde am evoluat în decursul acestor ani.
Nu există oraş în ţară în care să nu avem o relaţie amicală la hoteluri, la proprietarii de terenuri sintetice, TIMIŞOARA, TURDA, ca să dau câteva exemple.
Periodic suntem sunaţi de mulţi conducători de cluburi, chiar şi cu probleme organizatorice, de regulamente etc. într-un cuvânt, F.C.M. TÂRGOVIŞTE are în continuare mulţi prieteni în toată ţara, în fotbalul naţional, ceea ce nu-i la îndemâna oricui.
După acest „preambul” istoric, să ne oprim din nou la tema materialului nostru. Ne vedem obligaţi să ne întoarcem în 2004, dată de referinţă în activitatea clubului FOTBAL
CLUB MUNICIPAL
TÂRGOVIŞTE.
Data de luni, 16 august 2004, va rămâne ziua în care
F.C.M. TÂRGOVIŞTE a
RENĂSCUT.
Pentru cei care ne-au contactat, pentru cei ce doresc să ştie adevărul, să cunoască istoria clubului după 2004 până astăzi, ne vedem obligaţi să redăm pas cu pas, oră de oră, cum s-au derulat „negocierile” pe 16.08.2004 pentru salvarea clubului de la DESFIINŢARE.
Cu 4 zile înaintea primei etape a diviziei B, ediţia 20042005, F.C.M. TÂRGOVIŞTE era
blocată, era suspendată de a evolua în divizia B din cauza datoriilor restante peste tot, iar COMISIILE F.R.F. nu permiteau prezenţa echipei la competiţie decât după achitarea în totalitate a datoriilor existente.
Nu intrăm în amănunte, deşi ar merita, doresc doar să reamintesc că, pe 16.08.2004, domnul primar IULIAN FUR-COIU (după multe tentative eşuate cu alţi oameni de afaceri) l-a invitat pe domnul GHIORGHI ZOTIC, alături de subsemnatul, la o discuţie, la
stadionul „EUGEN POPESCU” din TÂRGOVIŞTE, pentru preluarea clubului F.C.M. TÂRGOVIŞTE şi evitarea DESFIINŢĂRII, după o participare continuă de peste 60 de ani.
Sunt convins că, în acea încăpere de la tribuna I,
TOBOŞARU, ŢĂRMURE, LUNESCU, PĂTRU, CIOLCĂ
îşi mai amintesc, ei fiind singurii „supravieţuitori” ai F.C.M.-ului în acel moment.
între părţile prezente la discuţii s-a încheiat un „ACORD”, prin care domnul ZOTIC va readuce echipa în competiţie peste numai 4 zile (!?). Vă daţi seama ce însemna asta pentru noua conducere, dar şi pentru echipă? Primul pas a fost făcut la F.R.F., pentru a plăti ce era obligatoriu şi pentru programarea echipei pentru prima etapă, pe 21.08.2004.
Dacă în două zile am reuşit să deblocăm dreptul de joc, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu echipa, cu jucătorii şi antrenorii (BADEA şi BÂRDEŞ).
Joi, 19 august 2004, am efectuat 12 transferuri de la „ALPAN” UNIV. TÂRGOVIŞTE, şi, cu cei găsiţi la club, s-a format o echipă ad-hoc, cu prof. MARIN OLTEANU la timonă. F.C.M. TÂRGOVIŞTE se prezintă, pe 21.08.2004, la partida cu POLI 2 TIMIŞOARA.
Important era să ne prezentăm pentru a nu fi excluşi la a doua neprezentare, mai puţin contând rezultatul meciului (0-2).
Iată lotul pe care F.C.M. TÂRGOVIŞTE l-a aliniat în turul ediţiei 2004-2005: C. LUNESCU, M. DUMITRESCU, PĂSĂRICĂ ALEXANDRU (portari), FL. CONSTANTIN, C. ŢĂRMURE, D. CIOLCĂ, D.
PĂTRU, D. NECATU, M.
PETRE, I. ZAMFIR, D. PETRE, C. BĂDOIU, M. GHEBOŞ, FL.
ANTON, V. IORDAN, L. MIHĂESCU, M. IORDAN, R. TOBOŞARU, R. DOBRE, S. MATEI, N. MOTOI, M. COSTACHE, A. ŞERAN, R. FURCOI, A. CĂLINESCU.
ANTRENOR, MARIN OCTAVIAN.
Cu acest lot de jucători,
F.C.M. TÂRGOVIŞTE este
readus în activitate, numai cu sprijinul efectiv al domnului
GHIORGHI ZOTIC.
Să nu uităm că „restanţe” la contractele încheiate de fosta conducere şi neachitate la acea dată au avut şi antrenorii V. DRIDEA, C. BADEA, S. BÂRDEŞ, bani pe
care domnul ZOTIC i-a achitat la leuţ… Ce a urmat ştim cu toţii, dar ce este cel mai important este faptul că, în ciuda tuturor greutăţilor existente, F.C.M. TÂRGOVIŞTE există în competiţiile naţionale, fără întrerupere, meritul revenindu-i în exclusivitate domnului
GHIORGHI ZOTIC. Vor sau nu
unii să recunoască, este problema lor, dar faptele îi obligă să-i recunoască meritele domnului
ZOTIC.
Iată, vremurile au trecut, s-au schimbat multe (în rău?!), acum suntem în aceeaşi situaţie ca în anul 2004. Clubul are datorii foarte mari (10 miliarde), singura „faptă” bună este că la jucători şi antrenori nu sunt datorii.
Acum avem (deocamdată) două echipe de târgovişteni în Liga a 3-a. Cui îi folosesc două la aceeaşi categorie valorică? Experienţa ne spune că nu foloseşte fotbalului târgoviştean, că nu avem fondul de jucători atât de numeros pentru două echipe în aceeaşi categorie şi serie.
Scopul acestor cluburi, acestor echipe este lansarea tinerelor talente, a jucătorilor valoroşi spre marile cluburi naţionale. Dar acum de unde reuşeşte CHINDIA să adune 20-22 de jucători valoroşi (nu tot pe cei cu care a retrogradat), să evite retrogradarea, în condiţiile în care nu sunt bani?
Nu credeţi că ar fi mai bună „unificarea” celor două echipe târgoviştene? Abia atunci s-ar reuşi alcătuirea unui lot valoros şi apoi ar veni performanţele. Oricum, DINU,
ANTON, CHERCHEZ aparţin şi lui F.C.M. TÂRGOVIŞTE, iar
CHINDIA cu cine mai rămâne… Indiferent în ce divizie va evolua CHINDIA, este de preferat ca F.C.M., cu palmares şi brand, să continue… Este o temă de discuţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Au promovat în Liga a 3-a Multe ecmpE anonime

Dintre cele 21 de echipe promovate în Liga a 3-a, în urma meciurilor de baraj disputate, cele mai cunoscute sunt: Callatis Mangalia (Constanţa), Atletic Bradu (Argeş), Cetatea Târgu Neamţ (Neamţ), C.S.O. Cugir (Alba), Mureşul Luduş (Mureş). în rest, echipe modeste aproape necunoscute: F.C. Pojorâta (Suceava), F.C. Păpăuţi (Covasna), Sportul Lieşti […]